De kerstboom versieren: tips om er een prachtexemplaar van te maken

Als er één traditie is die we in ere houden, dan is het wel kerst. Een kerstboom hoort er absoluut bij! Een kerstboom is dan ook het ultieme tijdloze interieuraccessoire en een kerstboom versieren is een gezellige bezigheid. Wij geven enkele tips om je kerstboom te laten schitteren!

Een kerstboom kiezen

Als je een kerstboom gaat kiezen, moet je er in de eerste plaats op letten dat de boom goed vol is en liefst zo symmetrisch mogelijk. Wacht dus niet te lang met een kerstboom te kopen, want de dag voor kerst schieten er enkel nog zielige, half verpieterde boompjes over. Koos jij dit jaar voor een kunstexemplaar? Dan ben je alvast zeker van een symmetrische volle boom, nu de versiering nog.

Je kerstboom versieren, enkele tips

1. Begin met de lichtjes

Als je een kerstboom versiert, begin je logischerwijs met de lampjes. Kies voor lampjes met warm licht, want koude led-lichtjes die bijna blauw schijnen, zijn sfeerkiller nummer 1! Lichtjes die flikkeren of zo’n ‘lichtdarm’ zijn ook not done in een mooie kerstboom… Lampjes moeten subtiel zijn, maar evenzeer je kerstboom voldoende verlichten.

2. Versier de kerstboom in dimensies

Velen hangen de kerstballen van boven naar onder en van links naar rechts. De truc is net om van binnenuit te werken. Begin aan de stam en werk naar de uiteinden van de takken toe. De ballen die het dichtst bij de stam zitten, zijn best licht van kleur of met glitters, anders vallen ze niet op.

3. Kerstversiering uitkiezen

Mooie kerstversiering is helaas duur. Gebruik daarom goedkope versiering – bijvoorbeeld uit Wibra of Zeeman – voor de binnenste laag. Gebruik voor de buitenste laag de duurdere ballen! Een gouden tip die we je willen meegeven: koop je kerstballen voor volgend jaar dit jaar in de solden! Ook kan je een kerstversieringscarrousel opzetten met enkele vrienden. Iedereen koopt een kleur kerstversiering en je geeft jaarlijks je kerstversiering door.

4 Kerstboom versieren, alles kan

Tegenwoordig kan alles, van traditionele rode ballen tot uitbundige alle-kleuren-van-de-regenboog-ballen. Ga je voor elegant en stijlvol? Kies dan voor bronzen en bruine kerstballen en combineer ze met zilver of goud. Tegenwoordig doen ook pruimenkleuren het heel goed. Wil je liever een sfeervolle kerstboom? Ga dan voor witte, parelmoeren en zilveren versieringen. Ga je voor een ‘coole’ kerstboom? Kies dan wit, zilver en ijsblauw.

 

Deze tips werden je aangeboden door Marie Masureel, interieurstyliste. 

12/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?