De gezelligheid van ronde tafel design

Omdat iedereen die plaatsneemt gelijkwaardig is… Omdat de vorm zo onweerstaanbaar zacht is… Omdat het een huiselijk gevoel oproept… Ronde tafels troef!

Tafelschikking

Ronde eettafels staan symbool voor gezelligheid, omdat je contact maakt met alle tafelgenoten en makkelijk nog een extra zitplaats creëert. Een ronde design tafel is vaak het pronkstuk van de woonkamer. Maar ook kleine ronde tafels, die je in de zithoek plaatst als bijzettafels, zijn door hun vorm en omvang bijzonder sfeervol, praktisch én flexibel. Verder komen ronde tuintafels ook buiten op het terras perfect tot hun recht. Zet ze neer waar je maar wil: ronde tafels passen zich aan iedere situatie aan.

 

Ronde tafels: drie klassiekers

Je kent ze vast en zeker, want het zijn iconen van het design uit de twintigste eeuw: hier zijn drie ronde design tafels. De Finse designer Eero Saarinen ontwierp in 1956 een ronde witte tafel op een druppelvormige voet die bij Knoll in productie ging en bekend werd als de Saarinen round dining table. De Tavolo XZ3 is een creatie van Studio Tecnico Magis uit 2003 met een onderstel uit chroom. De tafel groeide op minder dan tien jaar tijd uit tot een design embleem. Tot slot zijn er nog de Casamania Meduse tafels, die zoals de naam het zegt geïnspireerd zijn op de sierlijke vorm van kwallen.

 

14/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

EM
Engelbert Mutsaers

Saarinen Round Dining Table, Tavolo XZ3 en Casamania Meduse. Welke afmetingen hebben ze en zijn ze geschikt voor het terras (hitte in de zomer en vorst in de winter)?

  IT
  Iwonen Team

  Beste Engelbert,

  Saarinen Round Dining Table:
  diameter: 107cm
  hoogte: 71,75cm
  materialen: aluminium tafelpoot en blad kan in hout, marmer of graniet

  Tavolo XZ3
  diameter: 120cm
  hoogte: 74cm
  materialen: MDF en staal

  Casamania Meduse
  diameter: 130cm
  hoogte: 73cm
  materialen: metaal en hout

  Aangezien het allemaal om eettafels gaat, vermoed ik dat deze niet behandeld zijn om bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden. In ons gematigd Belgisch klimaat zal het waarschijnlijk wel meevallen maar ik zou ze niet blootstellen aan extreme temperaturen. Je kan altijd de fabrikanten raadplegen voor meer info.

  Veel succes!

Bekijk 1 andere vraag over dit project