Je woonkamer inrichten in Bauhaus-stijl

Hou je van strakke lijnen, eenvoudige vormen en functionaliteit? Dan is de Bauhaus-stijl perfect voor jouw woonkamerinrichting. In de periode van de Bauhaus ontstond de term ‘design’ en werd kunst toegankelijk voor iedereen. Het is een expressionistische, moderne stijl die je woonkamer anno 2015 een authentieke uitstraling geeft. We geven je graag enkele tips om je woonkamer in de Bauhaus-stijl in te richten.

Je woonkamer in Bauhaus-stijl

De Bauhaus-stijl is een kunststroming die ontstond rond 1920. De stroming ligt aan de oorsprong van het modernisme en was belangrijk voor heel wat latere ontwikkelingen. In deze stijl staat mooi en praktisch design centraal. In de Bauhaus-stijl is zowel de esthetische, als de technische kant van de vorm, de meubels en de kunstwerken belangrijk. Om de Bauhaus-stijl te verwezenlijken in jouw woonkamer, kies je voor strakke lijnen en eenvoudige vormen. Alles moet tegelijkertijd elegant en efficiënt zijn.

Meubilair in de Bauhaus-stijl

Om de juiste sfeer te creëren in je woonkamer, moet je de juiste elementen uitkiezen. Naast een parketvloer, lichte muren en veel ramen, is het Bauhaus-meubilair een must. Het meubilair in de Bauhaus-stijl wordt voornamelijk gemaakt uit hout, leer en metaal. Design klassiekers die uit de Bauhaus-periode dateren en perfect in je woonkamer passen zijn:

  • de Wassily Chair van Walter Gropius
  • de Barcelona Chair van Ludwig Mies
  • Chesterfield sofa’s en stoelen
  • de Charles Eames Lounge Chair

Kies daarbij een prachtig, groot tapijt dat perfect bij het gekozen meubilair past en combineer met enkele decoratiestukken zoals strakke, kleurrijke vazen of een modern schilderij.

Je woonkamer gedetailleerd inrichten in Bauhaus-stijl

Om het geheel compleet te maken, telt elk detail van jouw woonkamerinrichting. We denken hierbij aan deurklinken, raamkrukken en meubeltoppen. In het Pure-assortiment van Dauby vind je divers beslag uit de Bauhaus-periode dat perfect bij je woonkamer past. Bovendien worden ze nog altijd op de aloude ambachtelijke wijze geproduceerd in zandmallen en met de hand afgewerkt.

27/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?