Adembenemend mooi: deze koffietafelboeken moét je hebben!

koffietafelboek kopen

In de vroege jaren 1900 waren koffietafelboeken iets typisch bourgeois. Rijke families lieten de toen-wel-heel-erg-dure fotoboeken ‘casual’ rondslingeren in hun zitkamer om aan hun gasten te laten zien dat ze zich wel wat extraatjes konden veroorloven, en dat ze nog wat van kunst, reizen, fotografie, … kenden ook. Hoewel ze nog altijd prijzig zijn, zijn koffietafelboeken vandaag veel betaalbaarder geworden – gelukkig maar, als je ziet hoe mooi en uitgebreid het aanbod tegenwoordig is! Mensen kopen de bijzondere fotoboeken uiteraard om ze te bewonderen, maar ook om hun interieur een chique finishing touch te geven.

Ook zin in zo’n prachtig boek om je koffietafel mee te verfraaien? Deze exemplaren staan alvast op óns verlanglijstje!

The Family Album of Wild Africa’ van Laurent Baheux

adembenemende koffietafelboeken

www.bol.com

Een zwart-wit pareltje. De Franse fotograaf Laurent Baheux maakte voor dit koffietafelboek niet zomaar foto’s van dieren, maar echte portretten. De magnifieke belichting en doordachte compositie van elk beeld zet de ziel van het wilde dier krachtig in de verf … Om helemaal stil van te worden. Moeder Afrika op haar mooist!

Van Gogh – Rainer Metzger & Ingo F. Walther

 

van gogh koffietafelboek

www.bol.com

 Wie zich geen echte Van Gogh kan veroorloven, haalt met dit koffietafelboek zonder twijfel the next best thing in huis. De intense kleuren lijken wel vers op de pagina te zijn geschilderd – zoals het de werken van Van Gogh betaamt – en de samenstelling van het boek is op z’n minst uitmuntend te noemen. Een klassieker onder de koffietafelboeken, uitgegeven door Taschen natuurlijk.

Helmut Newton

helmut newton koffietafelboek

www.bol.com

Het perfecte excuus om wat soft porno open en bloot in huis te bewaren, maar ook gewoon steengoede fotografie. Dit koffietafelboek werd samengesteld door June Newton als ode aan haar vader Helmut. Het is een gereviseerde editie van Helmut Newtons ‘SUMO’, waarvan het eerste exemplaar destijds voor 317 000 euro onder de hamer ging. Daar zaten de meer dan honderd handtekeningen van de beroemdheden die model stonden vast voor iets tussen. Verfraai je je koffietafel liever met een originele ‘SUMO’? Check dan zeker of de tafelpootjes stevig genoeg zijn, want de kanjer weegt maar liefst 35,4 kilo.

The Iconic Photographs – Steve McCurry

steve mccurry koffietafelboek

www.bol.com

Steve McCurry is al decennialang een bekende naam in de fotografie, en zijn werk liegt er niet om. The Iconic Photographs is een curatie van McCurry’s beste foto’s en laat zijn handelsmerken zien in al hun glorie: gevoel voor symmetrie, oog voor de mooie, kleine momenten van het dagelijkse leven, een zee van kleuren waarin je urenlang zou willen ronddrijven, en een bijna levensechte resolutie. ‘Bijna’ levensecht, want de beelden zijn nét iets groter dan dat – en daardoor extra beklijvend.

28/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?