Winterdip? Tijd om te cocoonen!

cocoonen

Cocoonen, was dat niet hot in 1998? Klopt. Maar niets belet je om het ook in de winter van 2017 op een gezellig cocoonen te zetten. Lekker binnenkruipen met een kop thee en een goed boek, of samen met je vrienden een ouderwets gezelschapsspel spelen: twee keer een goeie strategie om die winterdip te verdrijven.

Hygge is het nieuwe cocoonen

Wat cocoonen was in de jaren negentig, is hygge anno 2017. De trend die eigenlijk geen trend is maar een Scandinavische traditie, werd vorig jaar omarmd door de Amerikanen – zelfs The New Yorker publiceerde er een uitgebreid artikel over. Ook in onze contreien wordt hygge dezer dagen hip bevonden, ook al komt het in feite vooral neer op gezelligheid nastreven. Iets wat wij Europeanen sowieso goed kunnen – de Nederlanders op kop.

cocoonen

Winterse gezelligheid

In de koude en donkere wintermaanden durft je energiepeil samen met de buitentemperatuur al eens onder nul te zakken. Om een winterdip te voorkomen, heb je nood aan drie dingen: licht, warmte en gezelligheid. Voor het eerste raden we je aan om dagelijks minstens een halfuurtje naar buiten te trekken (maak bijvoorbeeld een wandeling tijdens je middagpauze). Warmte en gezelligheid zoek je natuurlijk binnenshuis op. Cocoonen is dus de boodschap! Enkele tips voor een warm en gezellig interieur waarin het aangenaam cocoonen is:

  • Ga voor rustieke accessoires: grof geweven plaids op de sofa, een zacht schapenvel op de grond, fluwelen kussens, een ruw houten bijzettafeltje, …
  • De geur van een haardvuur, appelcake met kaneel of vanillewafels bezorgt je een instant wintergevoel. Bakken mag, maar geurkaarsen zijn een uitstekend alternatief.
  • Indirecte verlichting maakt je interieur sfeervol en romantisch.

Cocoonen = samenzijn

cocoonenCocoonen kun je alleen doen, maar het wordt nog leuker in goed gezelschap. De lange winteravonden zijn het perfecte excuus om met vrienden of het gezin samen te zijn. Een fles wijn ontkurken, samen koken of bakken, een gezelschapsspel spelen, … Op cocoon-avonden schakel je gewoon al die smartphones even uit en maak je écht tijd voor elkaar.

16/01/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?