Wetbar: Amerikaanse bar in uw interieur?

Misschien herkent u volgende situatieschets wel: u ligt languit in het salon, krijgt plots heel veel zin in een mojito, cosmopolitan, een whisky met crushed ice of andere likeuren. Of nog: u wil in de ambiance van uw gasten blijven en u niet alleen in de keuken terugtrekken om cocktails te bereiden. Al eens gedacht om een mini bar in huis te installeren? Dan is de Amerikaanse wetbar misschien wel dé oplossing voor uw interieur!

Wat is een wetbar?

Het doel van een wetbar is home entertainment. Een wetbar is een kleine bar waar u alcoholische dranken mixt en cocktails maakt. Het concept is heel eenvoudig: in het salon of tv hoek, op een ingerichte zolder, bij het zwembad of de sauna, installeert u een kleine gootsteen met stromend water en eventueel een ook mini ijskast. Zo kan u snel wat glaasjes afwassen of water toevoegen aan uw drankjes. Of nog beter: zo zijn lekkere drankjes binnen handbereik en hoeft u zich nooit ver te verwijderen van uw tv, ligzetel of uw bezoek. Bovendien biedt een bar in huis mogelijkheden voor een leuke interieurinrichting.

Amerikaanse trend, nu ook in Europa en binnenkort in uw interieur?

In Amerika is de wetbar reeds een vaste waarde in de huiskamer, vooral een bar in woonkamer of een bar in een ingerichte kelderverdieping is erg populair. Wij gingen alvast op zoek naar enkele leuke Amerikaanse wetbars die u kunnen inspireren bij uw binnenhuisinrichting.

 

17/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?