Van kunst tot DIY: wanddecoratie brengt je muren tot leven

kaders aan muur

Tijd om je lege muren wat op te vrolijken? Wanddecoratie to the rescue! Je kunt allerlei richtingen uit: van behang en verlichting tot een statement klok… Oei, is je inspiratie al op? Geen nood, na het lezen van dit artikel barst je ongetwijfeld van de creatieve ideeën!

#quoteoftheday

Zelfs op slechte dagen word je helemaal vrolijk van de juiste quote! Ga je voor een diepzinnig citaat of toch liever iets grappigs: het kan allemaal! Deze poster van Crowdyhouse vinden wij alvast een topper! Iedereen is uiteraard een beetje limited edition ;-). 

Poster met quote "I am not weird, I am limited edition"
Limited Edition Print bij Crowdyhouse voor €35.

Durft je mood dagelijks te veranderen? Ga dan voor een wissellijst of messageboard! In 1-2-3 tover je die inspirerend gezegde om naar een nuttige boodschap voor je huisgenoten. Finnish Design Shop heeft met deze borden alvast een leuk exemplaar beet! Leuk is om je hele wand verder te bedekken met een mix van foto’s en posters.

Messageboard
Roos letterbord bij Finnish Design Shop voor €27.

Diervriendelijke wanddecoratie

Toegegeven, het heeft wel iets: zo’n groot hertenhoofd aan de muur. Jammer genoeg is niet iedereen onder ons een echte jager. En wat als je ’s nachts door je huis loopt en je staat plots oog in oog met zo’n wild beest?! De Bijenkorf heeft de perfecte oplossing: een houten hertenkop! Eenvoudig, elegant en ethisch correct: no animals were harmed in the making of this decoration.

Houten hertenkop
Hertenkop bij de Bijenkorf voor €22.95.

DIY: oude meubels recycleren

Nee, je hoeft niet altijd meteen naar de interieurwinkel te rennen om mooie decoratie in huis te halen. Je kunt ook gewoon je eigen materiaal omvormen! Badkamer XXL gebruikt bijvoorbeeld een ladder die tegen de muur leunt als handdoekrek: je wand is minder leeg én je hebt meteen een plek om je handdoeken te laten drogen! Wanddecoratie hoef dus niet alleen mooi te zijn, ze kan nuttig zijn tegelijkertijd! Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld om een tuinrek tegen de muur te hangen en er foto’s op te plakken: een lekje verf, wat leuke fotootjes en klaar. Laat je creativiteit de vrije loop!

Badkamerladder als handdoekrek
Houten handdoekenrekje bij BadkamerXXL.nl voor €55.

Lekker kunstzinnig

Een klassieker onder de wanddecoratie blijft kunst. Maar dat hoeft niet altijd per se een schilderij te zijn. Deze leuke prismavormen van de Bijenkorf zijn subtiel én intrigerend. Dat is kunst anno 2018!

kunst als wanddecoratie
Set van 6 Prisma wanddecoratie bij de Bijenkorf voor €30.
10/10/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?