Vloerbedekking om te ontdekken: 5 voordelen van pvc vloeren

samples pvc-vloeren

Wil je wel een prachtige parketvloer, maar zie je op tegen al dat onderhoud? Of had je net een betonvloer in gedachte, maar ben je bang voor scheurtjes? Geen zorgen, er is een oplossing: pvc! Pvc vloeren imiteren natuurlijke materialen zonder ook de nadelen mee te nemen. Benieuwd naar enkele andere voordelen van deze ondergrond? Wij sommen er vijf voor jou op!

1: Makkelijk in onderhoud

De kunststof polyvinylchloride, kortweg pvc, is even gemakkelijk in onderhoud als tegels. Jij hoeft dus geen dure schoonmaakmiddelen of speciale poetsproducten in huis te halen. Af en toe eens stofzuigen en met een natte dweil passeren, is meer dan voldoende. Een pvc vloer is dan ook erg hygiënisch. Niet moeilijk dat je hem vaak in ziekenhuizen terugvindt!

vloer met houtlook
Pvc vloer of laminaat? Je herkent het verschil amper!

2: Pvc vloeren zijn realistische imitaties

De uitstraling van jouw pvc vloer? Die ligt helemaal aan jou! Pvc imiteert natuurlijke materialen, denk aan hout, beton of natuursteen. En het verschil, dat merk je amper. Jij creëert dus zonder problemen die warme parketlook zonder je zorgen te moeten maken over het moeilijke onderhoud!

verschillende pvc stroken waar hand uit kiest
Hout- of betonlook, of toch liever iets als natuursteen? Met pvc kan het allemaal!

3: Ideaal in combinatie met vloerverwarming

Pvc vloeren geleiden de warmte goed. Wat dat betekent? Dat ze perfect te combineren zijn met vloerverwarming. Ja, zelfs in de badkamer! En dat is dan weer goed voor jouw energiefactuur: dankzij vloerverwarming bespaar jij zo’n 20% per jaar!

Persoon legt pvc stroken met houtlook
Wist je dat… het heel eenvoudig is om een pvc vloer te leggen? Simpelweg op de ondergrond kleven of in elkaar klikken!

Maar zelfs zonder vloerverwarming heeft je pvc vloer altijd een aangename temperatuur. Hij neemt immers heel snel de kamertemperatuur aan. Jij loopt dus comfortabel op je sokken of zelfs blote voeten door het huis!

4: Gemakkelijk om mee te werken

Keuken, badkamer, slaapkamer, woonkamer… een pvc vloer hoort overal thuis. Waarom? Dat heeft twee redenen:

  • Een pvc vloer is vochtbestendig en heeft dus geen last van water(damp). Ideaal voor de keuken en de badkamer!
  • Pvc stroken zijn gemakkelijk op maat te versnijden. Een kookeiland of open haard in het midden van de ruimte? Daar leg je de stroken gemakkelijk rond.
pvc vloer met betonlook
Imiteer je favoriete vloerbekleding en profiteer van alle voordelen van pvc!

5: De prijs van pvc vloeren als meevaller

Al die voordelen, dat moet toch een torenhoge prijs opleveren? Nee hoor, dat valt goed mee: voor gemiddeld 30 euro per vierkante meter heb jij de duurzame pvc vloer in huis! Een pak goedkoper dan een vloer van parket, beton of natuursteen dus. Waar wacht je nog op?!

24/05/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?