Vloer kopen? De ‘room designer’ wijst je de weg

Room designer

Je interieur vormgeven vraagt om een flinke dosis inspiratie en een portie durf. Je moet vooral in staat zijn om je een beeld te vormen van hoe het er zal gaan uitzien. Passen deze twee elementen bij elkaar? Is het geheel harmonieus? Niet altijd even makkelijk. Om je te helpen bij de keuze van je vloerbekleding, komt vloerenproducent Tarkett op de proppen met een handige tool: de room designer. Homeproved nam de proef op de som.

Harmonie is het toverwoord

De selectie van je meubilair vraagt heel wat aandacht. Maar wat mensen wel eens over het hoofd zien, is dat je muur- en vloerbekleding minstens even belangrijk is. Vloeren hebben een enorme impact op de uiteindelijke uitstraling van een kamer. In een harmonieuze woning – waar alle elementen op een natuurlijke manier bij elkaar passen – kom je tot rust en voel je je thuis. Een ruimte in harmonie voelt ‘afgewerkt’ aan. Alles is er, niets ontbreekt. Je vloer, muren, ramen, deuren, meubilair en verlichting vormen één knap geheel.

Je droomwoning visualiseren

Om een goed beeld te krijgen van hoe je kamer eruit zal zien, moet je ze visualiseren. De kleur van de muren, het type vloerbekleding, de meubels … Je hebt nood aan een beeld van het geheel om te kunnen oordelen over elk afzonderlijk element. Je wilt het allemaal op elkaar afstemmen, toch?

Met de room designer van Tarkett wek je je kamer online tot leven. De tool is verrassend gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. De room designer toont je de eindeloze mogelijkheden om je huis in te richten.

Room designer

Room designer: zo werkt het

Stap 1. Kies de ruimte die je wilt vormgeven. Je hebt de keuze uit de woonkamer, keuken, slaapkamer, hal, bureau, badkamer en kinderkamer.

Stap 2. Stel in het ontwerpscherm je eigen ontwerp samen op basis van de aangeboden foto’s. Per kamer kun je kiezen uit verschillende beelden, zodat je een zo accuraat mogelijke visualisatie kunt maken.

Stap 3. Foto gekozen? Dan kun je aan de slag gaan met je ruimte! Verander zelf de kleuren van de meubels en de muren. Het belangrijkste is ongetwijfeld de keuze van je vloerbekleding. Het assortiment aan dessins in parket-, laminaat- en vinylvloeren is gigantisch.

Stap 4. Bekijk het eindresultaat. Of vergelijk verschillende ontwerpen van dezelfde ruimte. Heel handig!

Probeer het vooral zelf uit!

 

02/09/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

S
Swastik

Zo mooi! Loods 5 is dichtbij het huis van m’n oudres dus erg fijn dat ik er makkelijk langs kan wanneer ik hun bezoek! Altijd zoveel te zien! Altijd leuk te zien wat jou aanspreekt, Desiree, erg mooie foto’s. xx