Je vinylvloer onderhouden? Zo gebeurd met onze onderhoudsgids!

Vinyl in je woning biedt tal van voordelen. Qua ontwerp heb je een quasi eindeloze keuze en voor de prijs moet je het zeker niet laten! Bovendien is vinyl een kwalitatieve vloerbedekking die je makkelijk kan onderhouden. Volgende richtlijnen helpen je om je vinylvloer in topstaat te houden!

Een regelmatige poetsbeurt

Zoals met iedere vloer, moet je ook vinyl regelmatig poetsen. Iedere vinylvloer heeft een PU toplaag (polyurethaan) die bescherming biedt tegen vlekken, krassen, enzovoort. Vastgehecht vuil en stof kunnen echter voor krassen zorgen. Met en wekelijkse poetsbeurt voorkom je echter beschadigingen aan je vinylvloer. Haal regelmatig de stofzuiger eens boven. Met een dweil, water en een neutraal schoonmaakproduct verwijder je moeiteloos vastgehecht vuil en laat je het vinyl weer stralen!

Er bestaan ook speciale reinigingsproducten voor vinyl. Vlekken die je niet met de dweil verwijderd krijgt, kan je met deze producten aanpakken. Zorg er wel voor dat je steeds het juiste product gebruikt zodat je je vloer niet (onherroepelijk) beschadigt.

De grote boosdoener voor vinyl zijn hete objecten. Sigaretten, hete pannen of potten, … kunnen een gat in je vinylvloer branden en zo onherroepelijke schade toebrengen. Oppassen is dus de boodschap.

Onderhoudstips voor je vinyl vloerbekleding

Voorkomen is beter dan genezen. Door enkele tips en richtlijnen in acht te houden, kan je beschadigingen of hardnekkige vlekken vermijden. Zo kan je jarenlang genieten van je vinylvloer. Enkele tips:

  • vinyl is gevoelig voor scherpe voorwerpen. Zelfs naaldhakken kunnen voor schade zorgen,
  • breng beschermdoppen aan onder de poten van je meubels om putjes in je vloer te vermijden,
  • wees (zoals altijd) zuinig met de hoeveelheid water tijdens het kuisen,
  • vuil en zand zijn echte boosdoeners: gebruik deurmatten en doe je schoenen uit aan de deur,
  • eten of drinken (of iets anders) gemorst? Kuis het meteen op zodat het zich niet aan de vloer kan hechten.

Vinyl in jouw woning? Klik dan hiernaast op de catalogus en ontdek de verschillende mogelijkheden! Je kan je natuurlijk ook laten inspireren door de Tarkett vinylvloeren.

 

27/08/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?