The best of two worlds: vinyltegels met steenmotief

Vinyle-motif pierre

Je moet tegenwoordig echt al een kenner zijn om – puur door ernaar te kijken – vinyltegels te kunnen onderscheiden van ‘echte’ stenen tegels. De technologie staat niet stil, waardoor vinyltegels met steenmotief er net zo kwalitatief en authentiek uitzien als keramische tegels. Waarom zou je dus nog kiezen voor echte tegels, als je kunt kiezen voor vloerbekleding die er net zo goed uitziet, extreem duurzaam is en heel wat minder kost? 

Vinyl: een rags-to-riches-verhaal

Vroeger was de keuze in vloerbekleding vrij beperkt. Je kon kiezen uit een gamma keramische tegels, natuurstenen tegels en houten vloeren. Alternatieven als vinyl en linoleum bestonden wel, maar hadden geen al te positief imago. Dat is ondertussen wel anders. Vinylproducenten hebben hun product de laatste decennia naar een hoger niveau getild, waardoor vinyl tegenwoordig zelfs een van de meest duurzame en degelijke vloerbekledingen op de markt is.

Vinyl met steenmotief en andere dessins

De veelzijdigheid van vinylvloerbekleding is ongeëvenaard. In tegenstelling tot houten vloeren en tegels, zijn zowat alle kleuren, formaten en dessins mogelijk. Zo ook vinyl met steenmotief. Die doet je vloer er net zo uitzien als een klassieke parketvloer of een stijlvolle vloer met grote natuurstenen tegels, zonder in te boeten aan duurzaamheid, stijl en onderhoudsgemak.

Vinyl-steenmotief-1

Vinyl-steenmotief-2

Duurzaam en comfortabel

Twijfel je nog tussen vinyl en een traditionele vloer? Laat je overtuigen door de voordelen van vinyl!

  • Vinyl is een duurzaam materiaal dat lang meegaat, ook onder hoge druk of bij veel voetverkeer.
  • Vinyl is verkrijgbaar in talloze formaten, dessins en kleuren. Naast abstracte patronen, stralende kleuren en steenimitaties, behoort ook imitatieparket tot de mogelijkheden.
  • Vinyl is bijzonder onderhoudsvriendelijk.
  • Parket en natuursteen nemen een grote hap uit je budget, maar vinyl is erg betaalbaar. Kies uiteraard altijd voor hoogwaardig vinyl, want té goedkope vloeren bieden nooit dezelfde kwaliteit!

 

03/12/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?