Een comfortabele vloerbekleding voor je slaapkamer? Kies dan voor vinyl!

Is je slaapkamer toe aan een nieuwe look? Wil je een leuk design combineren met een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer? Dan is vinyl wat je zoekt! De bijna eindeloze mogelijkheden en het zachte prijsje maken van vinyl de perfecte vloer voor je slaapkamer. Maar er is meer…

Een warme, zachte én comfortabele vloer

Haat jij het net als ons om ’s morgens je warme voetjes op een ijskoude vloer te moeten plaatsen? Wel, dat probleem is meteen verleden tijd als je voor vinylvloer kiest. De warme toplaag is een geschenk voor je voeten én voor je partner. Vinyl is namelijk geluiddempend, in tegenstelling tot parket of een tegelvloer die geluid weerkaatst.

Vinylvloer met vloerverwarming is bovendien een winnende combinatie voor wie op zoek is naar het ultieme wooncomfort. Vinyl is een zeer goede warmtegeleider en gaat dus goed samen met vloerverwarming. Opstaan was nog nooit zo leuk!

Stem je vloer af op je stijl

Onze vloer is uitgegroeid tot veel meer dan een eenvoudige bedekking. Je vloer bepaalt immers voor een groot deel de ‘look and feel’ van een ruimte. Het is dus belangrijk om de kleuren, dessins, patronen, etc. van de hele slaapkamer netjes op elkaar afstemmen. Verkies je een landelijke stijl? Dan kan je kiezen voor een vinylvloer met een bleke houtprint. Ga je toch liever voor een klassiek resultaat? Dan kan je opteren voor een marmeren steenlook. En ook voor iedereen die een stijl ergens tussen landelijk en klassiek verkiest, biedt vinyl het gepaste ontwerp.

Vinyl! En je vloer kan tegen een stootje

Wie duurzaam zegt, zegt vinyl. In tegenstelling tot houten vloeren, is vinylvloer krasvast. Je kan er ook zonder problemen zware meubelen op plaatsen zoals je bed of kasten. Een hardnekkige mythe is dat vinyl niet hygiënisch zou zijn en dat het stof zou vasthouden. Moderne vinylvloeren worden van een PU laag voorzien wat ze uitermate hygiënisch maakt. Bovendien zorgt de PU laag er ook voor dat vinyl uitermate geschikt is voor mensen met allergieën.

Bij deze hebben we dus weer enkele mythes de wereld uitgeholpen. Hieronder vind je meteen nog wat inspiratie voor jouw vinylvloer!

26/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?