Vrolijk vinyl? Zo ervaren kinderen van 0 tot 12 kleuren!

vinyl kleuren

De zintuigelijke ontwikkeling van je kind stimuleren is cruciaal. Dit betekent niet alleen uitdagend speelgoed aanbieden, zoon of dochter laten helpen bij het koken of samen gaan zwemmen. Je kind heeft ook behoefte aan kleuren die hem of haar aanspreken. Dat is natuurlijk vooral van belang in de eigen speel- en slaapkamer. Vinyl, de kameleon onder de vloerbekledingen, is perfect geschikt om een kleurrijke omgeving te creëren die volledig is afgestemd op de belevingswereld van je kind.

De kleurervaring van kinderen in vinyl vervat

Vinyl is een bijzonder gevarieerde vloerbekleding die verkrijgbaar is in allerlei designs, kleuren, formaten en uitvoeringen. Bovendien is vinyl goedkoop en eenvoudig te installeren. Die combinatie maakt dat je vinyl vloer kan meegroeien met je kind! Op elke leeftijd heeft het immers een andere kleurbeleving en andere interesses.

Primaire kleuren om je baby te bekoren

Baby’s hebben het meeste belangstelling voor sterke, contrasterende kleuren. Rood blijkt de favoriete kleur voor vele kleintjes. In combinatie met houten meubels en lichte muren creëer je met een rode vinylvloer toch een harmonieuze en rustgevende ruimte waar het fijn slapen is.

Fijne motoriek in originele patronen

Peuters en kleuters vinden het dan weer heerlijk om controle te krijgen over hun lichaam en hun fijne motoriek. Waarom tover je de vloer van hun kamer niet om tot een autoparcours? Zelfs hun interesse voor duploblokken of puzzels kan weerspiegeld worden in vinyl vloerbekleding. Wedden dat ze uren zoet zijn met deze originele patronen?

Stoere of snoezige schoolkinderen

Een kind dat naar school gaat, wil vooral zijn eigen keuzes maken: welke kleren hij draagt, maar ook hoe zijn kamer eruitziet. Aangezien vinyl makkelijk te vervangen is, kun je je zoon of dochter hier gerust inspraak in geven. Misschien mag het nu iets stoerder, bijvoorbeeld met een vloer in metallic, of net snoezig roze voor een prinsessenkamer. Alles kan!

Bijkomende voordelen voor de kinderkamer

Vinylvloeren zijn gemaakt om op te spelen: ze voelen warm en zacht aan, vergen weinig onderhoud en zijn bestand tegen krassen. Als je het geluid wil beperken, kies je gewoon voor akoestische vinyl die het geluid absorbeert. Neem een kijkje online en ontdek onze collectie vinylvloeren!

09/08/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?