Een woordje uitleg over verschillende soorten laminaat

soorten laminaat

Laminaat is oerdegelijk en makkelijk te onderhouden. Het is geschikt voor zowat elke ruimte, zelfs in de keuken en de badkamer past het. Bovendien zijn laminaatvloeren in honderden verschillende dessins en uitvoeringen verkrijgbaar. Technisch zijn er veel verschillen tussen de belangrijkste soorten laminaat. Welk type laminaat kies je het best voor jouw interieurproject? Wij geven advies!

Traditioneel laminaat en kliklaminaat

kliklaminaatVroeger werd alle laminaat voorzien van een tand-en-groefsysteem én lijm. Over de volledige lengte van de naad werd lijm aangebracht. Professionals plaatsen nog weleens een vloer volgens deze traditionele legmethode, maar doe-het-zelvers kiezen vandaag steevast voor kliklaminaat. Dankzij het aangepaste tand-en-groefsysteem klik je de planken makkelijk in elkaar, zonder dat er lijm aan te pas komt. De plaatsing verloopt zo sneller en makkelijker en het resultaat ziet er net zo goed uit.

Het nieuwe alternatief: laminaattegels

Laminaattegels brengen het beste van twee werelden samen: de authentieke uitstraling van stenen tegels en het onderhoudsgemak van laminaat. Met deze innovatieve vloerbedekking kun je zelfs een betonlook creëren, zonder dat je een échte betonvloer moet laten gieten. Je merkt het: laminaat is een veelzijdige vloerbekleding die je moeiteloos in elke interieurstijl kunt inpassen. Een rustieke plankenvloer? Een minimalistisch parket met brede planken? Of een imitatietegelvloer? Allemaal mogelijk. En dat aan een lagere prijs dan een echte parketvloer of natuursteen tegels.

soorten laminaatWelke vloer in welke ruimte?

In een winkelruimte leg je een andere vloer dan in je slaapkamer. Zorg ervoor dat de laminaatvloer van je voorkeur voldoet aan de verwachte gebruiksintensiteit. Kies in ruimten met veel passage voor dikkere laminaatvloeren met een aangepaste slijtlaag. Wil je op zeker spelen? Hou dan rekening met de gebruiksklassen van vloeren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen residentieel, commercieel en industrieel gebruik enerzijds, en licht, normaal en intensief gebruik anderzijds.

 

13/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?