Met retro tegels breng je instant meer kleur in een saaie keuken

zwarte retro tegels

Je wilt je keuken een frisse look geven? Dan hoef je niet noodzakelijk voor een moderne, strakke look te kiezen. Doe je keuken heropleven in een sixties of seventies stijl en ga voor kleurrijke retro tegels!

Retro tegels: op de vloer of tegen de wand?

zwart-wit retro tegels tegen spatwand keukenKleurrijke tegels doen het retro-gehalte van jouw keuken meteen stijgen. Als keukenvloer, blijft het strakke zwart-wit dambord patroon een geliefde keuze. Het zwart wordt echter meer en meer vervangen door een andere donkere tint, bijvoorbeeld bruin, donkergroen of donkerrood.

Maar durf te spelen gewaagde kleuren: ook vloertegels in pastelkleuren maakten furore in de Golden Sixties. Denk maar aan oud roos, lavendelblauw, en muntgroen. Zelfs uitgesproken patronen passen binnen het retro-plaatje.

En een extra bonus voor in de keuken: op patroontegels zie je amper vuil en etensresten. Makkelijk afwasbare wandtegels zijn dus ook handig voor tegen de spatwand! En bij een retro interieur kan alles: durf dus gerust verschillende patronen willekeurig te mixen.

Laat het meteen duidelijk zijn: een retrostijl in jouw keuken is niet enkel een meerwaarde voor een klassiek interieur maar vormt zeker en vast ook een surplus voor een modern of landelijk interieur.

Minder breekwerk met tegelstickers 

retro vinyl tegel sticker

Retro stickers geven hetzelfde effect als echte tegels, maar bezorgen je minder werk! Foto door AlegriaM (Etsy.com)

Heb je geen zin om je oude wandtegels eruit te gooien? Geen paniek! Er hoeft niet altijd veel breekwerk aan te pas te komen. Stop je keuken snel en eenvoudig in een retro jasje met retro tegelstickers. Goed nieuws voor onze DIY’ers: deze tegels uit vinyl bestaan in verschillende formaten die je makkelijk kan aanbrengen op eender welke vlakke ondergrond.

Maak de retro sfeer van je keuken compleet door deze te pimpen met leuke accessoires. Haal die platenspeler van onder het stof of ga voor huishoudapparaten in vintagestijl. Een retro broodrooster, blender of koffiezetapparaat maken het plaatje compleet!

 

06/08/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

CV
chris vansweevelt (vraag over foto)

welke vloertegel is dit en welk is de prijs? Ik vind nergens gegevens hierover.
MVG, Chris Vansweevelt

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Chris,

  Helaas is deze vloertegel niet meer verkrijgbaar. Onze tip? Ga met deze foto eens langs bij een lokale handelaar. Die heeft misschien wel iets soortgelijks in zijn assortiment!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project