Drie prachtige laminaatvloeren waar je mond van openvalt

Vloer in grijs laminaat

Een kamer die warmte en gezelligheid uitstraalt, dat wilt toch iedereen? Dan denk je waarschijnlijk meteen aan een echte houten parketvloer?! Maar daar hangt natuurlijk een stevig prijskaartje en regelmatig onderhoud aan vast. Liever een goedkoper en onderhoudsvriendelijk alternatief? Check deze drie prachtige laminaatvloeren!

Licht en luchtig

Prachtige laminaatvloeren: Woonkamer met wit laminaat

Als je laminaat hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een donkerbruine vloer. Durf buiten je comfort zone te denken door te kiezen voor witte of lichtgrijze laminaat. Zo maak je de kamer lichter en de ruimte groter. Laminaat in een lichte kleur is ook perfect voor wie regelmatig van interieur wil veranderen. Het is met eindeloze materialen en kleuren te combineren.

Ga je toch liever voor the real deal en verkies je parket boven laminaat? Dat is uiteraard ook perfect mogelijk! Hier vind je alvast wat inspiratie voor houten parketvloeren!

Mix and match met patronen

Laminaatvloer met mix van patronen

Een groot voordeel van laminaat? De verschillende en unieke patronen die je ermee kan creëren. Op deze foto, zijn er eerst een aantal planken diagonaal geplaatst en daarna werden de open ruimtes opgevuld met een klassiek wildverband. Het geheel heeft daardoor een warme maar toch moderne indruk. Een originelere vloer zal je bijna nergens tegenkomen.

Prachtige laminaatvloeren: ook zwart past in het rijtje 

Woonkamer met zwart laminaat

Geen fan van de traditionele bruine kleur… en witte laminaat vind je dan weer juist te licht? Maar je wilt wel iets minimalistisch en strak? Overweeg dan ook eens laminaat in donkere kleuren! Zwarte laminaat maakt jouw leefruimte in een klap een pak moderner. Net als wit, kan je met laminaat in een donkere kleur een leuk contrast creëren met een statement wall of een fel meubelstuk. Graag een beetje glamour? Ook goudaccenten combineren mooi met zwarte laminaat!

Graag het advies van een professional over de geschikte vloer voor jouw woning? Of eenvoudig prijzen vergelijken? Ontvang hier gratis en en vrijblijvende offertes van specialisten uit je buurt.

29/09/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?