4 originele manieren om met badkamertegels aan de slag te gaan

Badkamertegels

Badkamertegels hebben een grote impact op de uitstraling van je badkamer. Modern, landelijk, klassiek of design: de keuzemogelijkheden zijn erg uitgebreid. Wil je de look van je badkamer naar een hoger niveau tillen? Lees dan verder en ontdek vier originele manieren om je badkamertegels tot hun recht te laten komen.

1. Mozaïektegels

Mozaïektegels zorgen voor een aparte toets en zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. Je kunt je hele badkamer met de kleine steentjes bekleden, maar ook voor een aantal (kleurrijke) accenten gaan. Je moet er wel rekening mee houden dat mozaïektegels duurder zijn en dat het voegen meer tijd in beslag neemt.

Badkamertegels

2. Kleurrijke badkamertegels

Heel wat mensen gaan nog altijd voor witte badkamertegels, maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden heel uitgebreid. Hou je van een strakke look? Dan kun je zwarte en witte tegels combineren. Wil je het wat frivoler, dan kun je gerust een andere (felle) kleur badkamertegels kopen. Eén kleurrijke accentmuur is ideaal.

Tip: je hoeft je badkamer niet volledig te betegelen. Heel wat mensen betegelen bijvoorbeeld de onderste helft van de wanden en schilderen de bovenste helft in een bijpassende kleur.

Badkamertegels

3. Verschillende formaten combineren

Badkamertegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Vierkante tegels zijn nog altijd populair, maar afwijkende formaten komen meer en meer voor. Grote tegels doen je badkamer groter lijken. Als je een compacte badkamer hebt, ga je dus het best voor een groot formaat. Je kunt ook verschillende formaten in je badkamer combineren. Een meer gewaagde keuze, maar zeker het overwegen waard.

4. Geglazuurde tegels

Ben je fan van een warm en sfeervol interieur? Dan zijn geglazuurde tegels iets voor jou. Ze staan garant voor een bijzondere uitstraling dankzij hun rijke kleurschakeringen. Je volledige badkamer met geglazuurde tegels bekleden, is geen goed idee. Dan domineren ze de ruimte. Beter is het om de geglazuurde tegels als accent te gebruiken in bijvoorbeeld een inloopdouche of voor één wand. Combineer met neutrale witte tegels voor een harmonieus resultaat.

13/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?