Wat zijn modulaire vinylvloeren? Een woordje uitleg

vinyle

Van mozaïektegeltjes tot parket: er bestaan honderden soorten vloerbekleding. En soms zie je door de bomen het bos niet meer. Laat ons een handje helpen en alvast wat orde op zaken stellen. In dit artikel: wat zijn modulaire vinylvloeren?

Verschil tussen homogeen en heterogeen vinyl

In vinylvloeren maken experts een onderscheid tussen heterogene en homogene vloeren. Modulaire vinylvloeren vallen onder de categorie van de heterogene vloeren. Die zijn samengesteld uit verschillende lagen en versterkt met glasvezel. Heterogeen vinyl is altijd voorzien van een laagje met een print of dessin, zodat de vloer alle looks kan aannemen. Homogeen vinyl, daarentegen, bestaat uit een of meerdere lagen pvc met dezelfde samenstelling. Het uitzicht van dit soort vloeren wordt bepaald door het materiaal zelf, en niet door een print.

Wat zijn modulaire vinylvloeren?

Wat is modulair vinyl dan juist?

  • Het is heterogeen, wat betekent dat het uit verschillende laagjes bestaat.
  • Het is veelzijdig, want je kunt er elke weg mee uit qua design en kleur.
  • Het is oerdegelijk, want versterkt met glasvezel.
  • Het is modulair, wat betekent dat je ze koopt als tegels of planken en samenlegt om een vloer te vormen.

Vinylvloeren

Soorten modulair vinyl

Er bestaan verschillende types modulaire vinylvloeren:

  • Vinyltegels bestaan uit stroken, lamellen of tegels uit vinyl die op de ondervloer gelijmd worden. Je kunt ze krijgen in honderden looks: van imitatieparket over tegels met een steenlook tot stroken met abstracte patronen en levendige kleuren.
  • Klikvinyl bestaat eveneens uit vinylen stroken of tegels. Deze zijn echter uitgerust met een praktisch kliksysteem, net zoals bij laminaat, zodat je ze makkelijk zwevend kunt plaatsen. Ook in klikvinyl heb je de keuze uit een uitgebreid aanbod dessins. Dat is nu eenmaal het voordeel van heterogeen vinyl!
  • Losliggende vinyltegels, ten slotte, kun je zonder lijm op de ondervloer plaatsen. Daardoor zijn deze tegels achteraf nog makkelijker te vervangen.

Modulaire-vinylvloeren

 

25/12/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?