Losliggende vinyltegels: ideaal in een winkelinterieur

Een winkel inrichten verschilt niet zo sterk van een huiselijk interieur inrichten. Je gaat eveneens op zoek naar kwalitatieve en esthetische materialen en producten en streeft naar een harmonieus geheel dat gezellig aanvoelt. Uiteraard streef je naar materialen die extreem slijtvast en degelijk zijn. Voor winkelvloeren komen losliggende vinyltegels al snel uit de bus als een van de beste opties.

Design op maat van het winkelinterieur

Het winkelinterieur is van groot belang voor de beleving van de klant. Zodra een klant een winkel betreedt, ervaart hij een bepaalde sfeer. Een druk ingerichte, donkere winkel met luide muziek voelt heel anders aan dan een lichte winkel met een open inrichting en zachte achtergrondgeluiden. Een extreem voorbeeld, maar ook de kleinere elementen spelen een onmiskenbare rol in de ruimtebeleving van klanten. Denk aan de vloerbekleding, het plafond, de interieurkleuren, het lettertype van de signalisatie …

Winkelinterieur vloer

Voordelen van losliggende vinyltegels

Losliggende vinyltegels worden zonder lijm geplaatst en hebben heel wat voordelen:

  • De vinyltegels blijven probleemloos liggen, ook zonder lijm.
  • Je krijgt een knappe vloer zonder naden.
  • Je vloer is achteraf makkelijk te repareren of te vervangen. Breekwerk is voorgoed verleden tijd.

Zoals andere vinylvloeren bieden losliggende vinyltegels meer dan voldoende mogelijkheden om met je vloer de sfeer van je winkelruimte te bepalen. Je hebt de keuze uit een uitgebreid assortiment formaten, kleuren en dessins. Zelfs een vloer met parket- of natuursteenlook – zónder de nadelen van die kwetsbare materialen – behoort tot de mogelijkheden.

Winkelinterieur-losliggende-vinyltegels-2

Gebruiksklasse

Sommige ruimtes krijgen meer mensen over de vloer dan andere. Het spreekt voor zich dat de gebruiksklassen van vloeren, een indicator van de gebruiksintensiteit, een belangrijke leidraad vormen bij de inrichting van je winkel. Het gebruiksniveau moet afgestemd zijn op het type vloerbekleding. Zo gaat de vloer langer mee zonder te verslijten.

Winkelvloeren worden dagelijks op de proef gesteld en moeten dus tegen een stootje kunnen. Losliggend vinyl is uitgerust met een PUR-beschermlaag die je vloer beschermt tegen krassen en vlekken, terwijl de slijtlaag je vloer duurzamer maakt. De glasvezellaag, ten slotte, geeft de vloer een ongeziene sterkte en veerkracht.

 

08/03/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?