Linoleum vloert de concurrentie: 4 uppercuts

Linoleum vloer

In dit artikel sommen we enkele duidelijke voordelen op van linoleum als vloerbekleding. Terwijl linoleum vroeger geen al te goeie naam had, is deze vloerbekleding helemaal terug van weggeweest – en terecht. Linoleum biedt nu eenmaal enkele troeven die andere materialen niet bieden. Een overzichtje.

Een vloer van lijnzaadolie?!

Linoleum is een natuurproduct op basis van lijnzaadolie. De lijnzaadolie wordt gemengd met kalksteen, kurkmeel en harsen. Op die manier ontstaan er een soort ‘deeg’ dat op een jutedoek worden uitgerold. Zo krijg je een heel slijtvaste en indrukvaste vloerbekleding. Dankzij die eigenschappen is linoleum al decennialang een bijzonder populaire keuze in openbare ruimten zoals sporthallen, scholen en winkels.

Voordeel 1: veel kwaliteit voor weinig geld

Linoleumvloeren kunnen een verbazende prijs-kwaliteitverhouding voorleggen. Met andere woorden: linoleum geeft je waar voor je geld. Het is relatief goedkoop, maar toch erg duurzaam en degelijk.

Voordeel 2: slijtvast en krasbestendig

In tegenstelling tot heel wat fragiele vloerbekledingen kan linoleum best tegen een stootje. Dat is ook waarom scholen, sportzalen, kledingzaken, woonzorgcentra … zo vaak voor linoleum kiezen. Zeker op plaatsen waar veel mensen voorbijkomen of waar kinderen spelen, is dit materiaal een uitgelezen keuze. Linoleum kun je namelijk niet bekrassen. Je hoeft evenmin te vrezen voor sporen van slijtage of indrukken.

Linoleum vloer

Voordeel 3: waaier aan kleuren en ontwerpen

Maar je kiest uiteraard niet alleen voor linoleum vanwege de kwaliteit. Het oog wil ook wat. Linoleum is gelukkig bijzonder veelzijdig: er bestaan makkelijk honderden ontwerpen en dessins. In principe is elke denkbare uitvoering haalbaar: met abstracte strepen, een complex patroon of een elegante effen vloer. Net daarom zie je linoleum terugkeren in traditionele, strakke en hippe interieurs.

Voordeel 4: gezond, hygiënisch en makkelijk

Ten slotte is een linoleumvloer makkelijk te onderhouden. Stofzuigen en dweilen; meer hoef je niet te doen om je vloer jarenlang schoon en mooi te houden. Bovendien is linoleum erg hygiënisch. Het is van nature bacteriostatisch en draagt bij tot een optimale binnenluchtkwaliteit.

 

18/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?