Laminaat en vloerverwarming combineren: do or don’t?

Laminaat en vloerverwarming: het zijn twee producten die snel aan populariteit winnen. Maar gaan ze ook samen? Het lijkt alvast ideaal: de voordelen van een houten vloer combineren met de behaaglijke warmte en de zuinigheid van vloerverwarming. Wij zochten voor je uit of je op vloerverwarming een laminaatvloer kunt leggen.

laminaat

Technische aandachtspunten

Je kunt laminaat en vloerverwarming probleemloos combineren, zolang je maar rekening houdt met deze technische aandachtspunten:

  • Installeer de vloerverwarming in de chapelaag. Dit is de traditionele en beproefde legwijze van vloerverwarming.
  • Leg je laminaat op een ondervloer met een lage warmteweerstand. Denk ook aan een vochtscherm.
  • Plaats een zwevende laminaatvloer. Zo blijven de planken mooi samen wanneer de vloerverwarming warmte afgeeft.
  • Vloerverwarming plaatsen is een werkje voor een specialist. Vraag voldoende raad aan een vakbekwame plaatser over het type ondervloer en de mogelijke vloerbekledingen.

Vloerverwarming combineren met radiatoren

Vloerverwarming is prima geschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het systeem ook combineren met radiatoren. Dankzij deze combo geniet je niet alleen van de aangename warmte van je vloerverwarming, maar warmen je leefruimtes ook sneller op. Een zalig gevoel op koude winterdagen!

laminaat

Waarom laminaat een goeie keuze is

Laminaat is ideaal in veel woningen omdat het zo degelijk en duurzaam is. Ook het onderhoudsgemak is een grote troef. Vuil en stof hechten zich niet aan het vloeroppervlak. Je vloer reinigen doe je eenvoudigweg door hem te dweilen met water en een gewoon schoonmaakproduct. Dit is het belangrijkste voordeel van laminaat ten opzichte van massiefhouten vloeren, die veel gevoeliger zijn voor water, zuur en chemische producten, maar ook voor krassen en putjes. Laminaat is daarentegen oerdegelijk, wat het bijzonder geschikt maakt voor gezinnen met kinderen.

Ten slotte biedt laminaat nog een belangrijk voordeel: het heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een pak betaalbaarder dan parket, maar voelt wel even prettig aan als een houten vloer én ziet er stijlvol en elegant uit.

 

04/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?