Laminaatvloeren met betonlook en andere unieke designs

Laminaat betonlook

Laminaat oogst vaak lof voor zijn gelijkenis met massief parket en is tegenwoordig de populairste vloerkeuze in zowel hedendaagse als klassieke interieurs. Maar wat als je nu van een ultramoderne uitstraling houdt en dus een vloer met betonlook verkiest? Ook dat kan met laminaat!

Mogelijkheden van laminaat met betonlook

Beton ziet er stoer en degelijk uit. Zowel betontegels als een betonnen gietvloer geven je interieur een industriële, ruwe look. Maar ook al ziet beton er oersterk uit, dat is het niet altijd. De toplaag slijt bijvoorbeeld snel af, waardoor het onmogelijk wordt om je vloer proper te houden.

Heb je geen zin in een vlekkenvloer, maar ben je wel helemaal gewonnen voor de koele uitstraling van beton? Laminaat met betonlook verenigt het uitzicht van betonnen tegels met onmisbaar onderhoudsgemak en duurzaamheid.

Betongrijs: een breed kleurenspectrum

Je kunt bovendien spelen met kleurtinten, van warm tot koud en van donker tot licht. Kies de tint die het best past bij je interieur, of dat nu een hedendaagse loft in industriële stijl is, of een vintage-geïnspireerde kantoorruimte. De accessoires, zoals plinten en overgangsprofielen, pas je gewoon aan. Vloerbekleding was nog nooit zo veelzijdig.

Laminaat met andere unieke designs

Je vraagt je misschien af hoe laminaat er kan uitzien als een authentieke parketvloer, maar evengoed de looks van beton kan aannemen. Dat komt door de decoratieve laag, die bestaat uit bedrukt gelamineerd papier. Dat laagje is in zowat alle designs verkrijgbaar:

  • Eikenhouten parket
  • Plankenvloer
  • Beton
  • Cementtegels
  • Keramische tegels
  • Natuursteen
  • Grafische prints
  • Effen kleuren

Neem nu een strakke, sober ingerichte woonkamer met eenvoudige designmeubelen. Die mag gerust wat extra pit krijgen! En hoe vang je dat beter op dan met laminaat? Strepen, motiefjes of grafische prints in een bijpassende kleurtint tillen de ruimte meteen naar een hoger niveau.

Uiteraard hoeft niet elke vloer zo sterk in het oog te springen. In een landelijk of klassiek interieur blijft een houten vloer het beste bindmiddel. Laminaat ziet er zacht uit en past bij de verweerde look van antieke meubels en het karakter van je decoraties. Laat je echter niet misleiden door de zachte uitstraling: laminaat is heel goed bestand tegen putten, krassen en vlekken.

 

11/07/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?