Kwaliteitsvolle linoleum

Linoleum en vinyl klinken bij vele mensen in de oren als de goedkope oplossing voor vloeren. Er bestaan echter ook kwaliteitsvolle linoleum- en vinylvloeren.

De voordelen van linoleum en vinyl

Een vinylvloer is een veerkrachtige vloerbedekking uit kunststof (pvc) die bestaat uit verschillende lagen. De duurzaamheid van vinyl is afhankelijk van de dikte van de toplaag en de stevigheid van de onderstructuur. Dit verschil in kwaliteit bepaalt ook het grote prijsverschil onder de vinylvloeren.

Ook linoleum is een erg duurzame keuze. Het bijna 100% natuurlijke product kan je op vrijwel iedere ondervloer aanbrengen. Het product is door de jaren heen sterk geëvolueerd. Heel wat prints, kleuren en vormen zijn verkrijgbaar, en je kan kiezen voor linoleum in banen, stroken en tegels.

Dit zijn de voornaamste voordelen van beide materialen

  • Geluiddempend
  • Voelt warm en comfortabel aan
  • Makkelijk in onderhoud
  • Goedkoop
  • Hygiënisch
  • Grote kwaliteitsverschillen

De mogelijkheden van beide materialen zijn vergelijkbaar: beide vloerbekledingen bestaan in ontelbaar veel kleuren en dessins. Er bestaan ook ontwerpen waarbij de naden haast naadloos aan elkaar gelast worden. Toch is linoleum iets duurder dan vinyl, minder geschikt voor natte ruimtes en kan je deze vloerbekleding beter door een vakman laten plaatsen.

Forbo vloeren, zelf je vloer ontwerpen?

Forbo is een vaste waarde op vlak van vinyl, linoleum en andere vloerbekledingen. Vloeren voor elke kamer, in elke kleur en in een veelheid van dessins, daar staat het merk voor.

 

Forbo biedt Marmoleum linoleumbedekking aan, een duurzaam, comfortabel en stijlvol natuurproduct. Je kan deze linoleum plaatsen in banen, als tegels of met een clicksysteem. Daarnaast biedt het merk ook een uitgebreide collectie vinylvloeren, eveneens duurzaam en makkelijk in onderhoud. Forbo maakt zich sterk dat de naden na het lassen niet meer zichtbaar zijn, waardoor de vloer vaak het uiterlijk van een gietvloer benadert. Toch zie je bij effen kleuren nog steeds fijne naden. Omdat beide materialen sterk, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig zijn, zij de vloeren ook geschikt voor minder evidente ruimtes, zoals de keuken, de badkamer of de kelder. Bovendien kan je zelfs jouw eigen dessin ontwerpen en op die manier je eigen vloer creëren.

24/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?