Kan je linoleum combineren met vloerverwarming?

Linoleumvloeren blijven succes oogsten. Linoleum is dan ook erg duurzaam, kent amper slijtage en is gemakkelijk in onderhoud. Het lijkt dat ook verleidelijk om linoleumvloeren te combineren met vloerverwarming. Die mogelijkheid bestaat, maar dan moeten bepaalde voorwaarden wel vervuld zijn!

De warmtegeleiding van linoleum

Een linoleumvloer bestaat uit natuurlijke en hernieuwbare materialen, zoals lijnolie, hars en Luiks meel. De mate waarin deze materialen warmte geleiden, bepaalt het succes van de combinatie van linoleum met vloerverwarming. Het goede nieuws is dat linoleum alleszins even goed warmte geleidt als tegels!

Let op de dikte van de bekleding

Hoe dikker de linoleumbekleding, hoe minder warmte hij doorlaat. In dat geval is de installatie van vloerverwarming niet echt aan te raden. Kies dus voor een linoleumbekleding met een geringe dikte. Bij twijfel kan je altijd best een verkoper raadplegen. Die kan nagaan of de warmteweerstand van de bekleding niet groter is dan 15 m²K/W en deze voldoende antistatisch is.

Vloerverwarming als primaire warmtebron?

De combinatie van linoleum en vloerverwarming valt dus te overwegen. Maar is het in dat geval mogelijk om de vloerverwarming als belangrijkste warmtebron te gebruiken? Dit kan enkel als hij geplakt wordt. Met andere woorden: het is een oplossing als je plaats wil winnen en je grote radiatoren wil vervangen door een discrete en comfortabele vloerverwarming.

Laat de installatie over aan een professional

Ben je overtuigd van een combinatie tussen een linoleumvloer en vloerverwarming? Laat de installatie dan zeker aan een professional over. Die kent het product als geen ander en weet welke criteria nodig zijn. Op die manier vermijd je ook onaangename verrassingen.

19/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?