Je interieur versterken met de juiste laminaatvloer

Ben je een designliefhebber of heb je gewoon oog voor detail? Dan wil je uiteraard ook een vloerbekleding kiezen die naadloos aansluit bij de rest van je woninginrichting én die een grote meerwaarde biedt. Verrassend genoeg is een laminaatvloer in dat geval een van de beste keuzes. Ontdek hier de belangrijkste troeven van laminaat – voor designliefhebbers, welteverstaan.

Praktische voordelen van laminaat

Laminaat heeft een specifieke samenstelling uit vier lagen:

  • De bovenlaag garandeert de duurzaamheid en hygiëne.
  • De decoratieve laag bestaat uit gelamineerd papier. Deze laag bepaalt hoe je laminaatvloer er uiteindelijk uitziet: als een traditionele plankenvloer, een elegante parket of eender welk ander dessin.
  • De kernlaag is een vezelplaat die garant staat voor een sterke structuur.
  • De balanslaag beschermt de kernlaag tegen waterinsijpeling en zorgt voor dimensionale stabiliteit.

Door deze unieke samenstelling is een laminaatvloer duurzaam, stabiel en hygiënisch. Laminaat vergt weinig onderhoud en behoeft geen speciale behandelingen. Bovendien zijn laminaatvloeren veel beter bestand tegen vocht, vlekken en krassen dan massieve parketvloeren.

Design-laminaatvloer-interieur

Design en inrichting: waaier aan mogelijkheden

Dankzij het gelamineerde papier van de decoratieve laag zijn laminaatvloeren in allerlei uitvoeringen en dessins verkrijgbaar. Dat is uiteraard dé grote troef voor wie van design en interieurinrichting houdt. Met laminaat beperk je je niet tot enkele opties, maar heb je de keuze uit honderden uitvoeringen.

De meeste kopers kiezen nog altijd voor laminaatvloeren met een houttekening die een parket- of plankenvloer nabootst. Tegenwoordig benadert laminaat dan ook de uitstraling van echt parket. Dikwijls kun je het verschil tussen laminaat en parket amper waarnemen met het blote oog. En net zoals je kunt kiezen tussen massief parket in Europese eik, Amerikaans eikenhout, beuk, es, merbau, teak … heb je diezelfde keuze (en meer!) in laminaat. Je kunt zelfs kiezen voor laminaattegels met steenlook, matte of glanzende laminaat, extra smalle of extra brede planken …

Laminaatvloer-1

Dankzij die veelzijdigheid zie je laminaat in zowat alle interieur opduiken. Bepaalde dessins passen perfect bij landelijke en klassieke interieurs, terwijl andere gemaakt zijn voor moderne woningen. Je hebt de keuze uit honderden stijlen, kleuren en uitvoeringen zodat je je vloer kunt kiezen op basis van je interieurstijl zonder in te boeten aan de kwaliteit van je vloerbekleding. Want die, zo garanderen ze bij laminaatproducent Tarkett, is altijd top.

 

09/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?