Je inkomhal inrichten: van kneusje tot blikvanger

inkomhal inrichten

De inkomhal vervult een duidelijke en niet onbelangrijke functie. Het is tenslotte de eerste ruimte die je bezoekers te zien krijgen. Toch wordt de inrichting van de inkomhal en gang nogal stiefmoederlijk behandeld. Dat is voorgoed verleden tijd met deze tips & tricks om van je inkomhal een heus pronkstukje te maken.

Klein, groter, grootst

Tenzij je in een chic landhuis of herenhuis woont, is je inkomhal wellicht nogal klein, smal en donker. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Voorzie voldoende verlichting. Speel eventuele ruiten in de hal ten volle uit. Mat glas is veel beter dan gordijnen, die het licht wegnemen. En plaats een of meerdere spiegels in je hal, want die doen de ruimte veel groter lijken. Als je je muren wit verft, oogt de hal ook groter.

Kleurrijke toetsen in de inkomhal

Toch moet je oppassen met die witte verf, want voor je het weet ziet je inkomhal er steriel en zielloos uit. Het is zaak om die lichtkleurige muren aan te vullen met voldoende decoratie, bij voorkeur in felle en trendy kleuren. Dit jaar doen zachtroze en lichtblauw het bijvoorbeeld erg goed, maar je kunt net zo goed kiezen voor mosgroen of violet als accentkleuren.

Welke kleuren je ook verkiest: ga voor harmonie en eenheid. Laat de accentkleuren op verschillende plaatsen terugkeren. Zo kun je het stoeltje naast de deur, de fotolijsten aan de muur en de deurknopen allemaal dezelfde kleur geven. Je inkomhal ziet er gegarandeerd fris en levendig uit!

Tip: bloemen en planten zijn absoluut onmisbaar in je interieur, ook de inkomhal. Zelfs wanneer je geen groene vingers hebt, kun je je hal verrijken met cactussen, vetplantjes of gedroogde bloemen.

Inkomhal inrichten van kop tot teen

Onze laatste tip om van je inkomhal en gang stijlvolle en praktische leefruimtes te maken: besteed voldoende aandacht aan de vloeren en plafonds.

Wil je de ruimte verruimen, dan is een parketvloer in een lichte tint die perfect bij de muren past ideaal. Heb je echter een ruime hal, dan kies je beter voor een authentieke, geleefde plankenvloer. Een donker parket geeft de ruimte namelijk karakter.

Hetzelfde geldt voor je plafond: een wit plafond verruimt, terwijl een likje donkere verf alle aandacht naar zich toe trekt.

inkomhal inrichten

 

26/07/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

O
obewqizoz

[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500 Mg wlm.osnq.homeproved.com.pfc.oe http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

E
eluujvoute

[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg gda.uykp.homeproved.com.vfq.vp http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Bekijk 1 andere vraag over dit project