Trends in vloerland: 3 tips voor eigentijdse houten vloeren

De charme van hout in de woning hoeft geen betoog. Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Houten vloeren en meubelen zijn trouwens ook modegevoelig. De kersenhouten kasten van je grootouders hebben ondertussen plaatsgemaakt voor hippe bamboe of robuust steigerhout. Ook in vloerland is er heel wat veranderd. In dit artikel ontdek je de laatste trends in houten vloeren.

Brede vloerplanken

Een oude plankenvloer bestond steevast uit smalle latjes. Hoewel zo’n authentieke plankenvloer een zekere charme bezit, voelen almaar meer mensen zich aangesproken door vloeren met juist heel brede planken. Brede planken stralen sterkte, karakter en durf uit. Een brede parketvloer in je woning oogt robuust én vergroot je ruimte visueel.

Afhankelijk van de houtsoort of afwerking die je kiest, past een brede plankenvloer is nagenoeg elk interieur. Terwijl je in een hip gerenoveerd herenhuis de smalle plankenvloer wellicht wil behouden, zijn brede planken een ‘conditio sine qua non’ in een minimalistisch, modern interieur. Ook in een landelijke stijl komt zo’n vloerbekleding goed tot zijn recht.

houten vloeren

Niet alle hout is bruin

Hout is bruin, zeg je? Niet helemaal. Iedere boomsoort brengt zijn eigen type hout voort, gaande van ultraharde, donkere houtsoorten tot bijna wit hout dat zo zacht is als boter. Ook in vloeren zijn tal van schakeringen mogelijk. Vooral het spectrum van wit over tientallen grijstinten tot zwart is de laatste jaren erg populair bij designers en interieurgoeroes. Minstens even belangrijk als de houtsoort is de afwerking. De juiste vernis of olie doet bijvoorbeeld wonderen.

Houten vloeren trends

Visgraatmotief: baanbrekend retro

Retro is in. Dat merk je in de mode, maar evengoed in interieur- en woontrends. In vloerland betekent dat de comeback van kleurrijke cementtegels, metrotegels en parket in visgraatmotief. Een houten vloer in visgraatmotief sluit naadloos aan op een zuiver, modern interieur. Zo’n vloer biedt een breed scala aan natuurlijke kleurschakeringen, wat leven geeft aan je strakke interieur.

trends in houten vloeren

 

08/09/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?