Heterogene pvc-vloeren reinigen: enkele tips voor een onberispelijk onderhoud

heterogene pvc vloeren reinigen

Heterogene pvc-vloerbekleding kun je gemakkelijk reinigen. Door je vloeren regelmatig schoon te maken, zien ze er langer stralend en fris uit. In dit artikel belichten we zowel het dagelijkse als het periodieke onderhoud.

Algemeen advies

Reinig je vloerbekleding op regelmatige basis. Dit is veel kostenefficiënter en hygiënischer dan het vloeroppervlak occasioneel intensief schoon te maken. Bestaat je heterogene vinylvloer uit licht kleuren? Dan is het raadzaam om ze regelmatig intensief te reinigen.

Dagelijkse reiniging heterogene pvc-vloeren

Stof en vuil verwijder je met vezel-, microvezel- of wegwerpdoeken. Je kunt ook een borstel met zachte haren gebruiken. Wil je vochtig moppen? Gebruik dan water en een detergentoplossing, maar let altijd op dat het vloeroppervlak na 15 tot 20 seconden visueel droog is. Water noch detergent mogen op de vloer achterblijven en een filter vormen. Voor grote vloeroppervlakken gebruik je het best een stofzuiger en een schrobzuigmachine met verdund neutraal detergent. Let op met vet- of olievlekken: die moet je direct verwijderen om beschadiging van de vloer te voorkomen.

heterogene pvc vloeren reinigen

Periodiek onderhoud van heterogene pvc-vloeren

Voor het periodieke onderhoud moeten we een onderscheid maken tussen de verschillende types van heterogene pvc-vloeren.

Tapiflex Evolution, Essential 50 en Excellence 65. Acczent Evolution en Acczent Excellence 70/80:Als de vloer niet heel vuil is, volstaat het om droog te moppen en daarna te reinigen met een neutraal detergent (rode pad). Bij zware vervuiling kun je best machinaal schrobben en nat stofzuigen. Gebruik hiervoor een sterk reinigende oplossing (pH 10-11, na verdunning) en laat het product tien minuten inwerken. Indien nodig moet je de vloer droog opwrijven om de oppervlakteglans te herstellen.

Square Compact en Acoustic: Reinig de vloer met een spray. Oppervlakken die licht vervuild zijn, maak je schoon met een mengeling van water en een neutraal detergent. Wrijf indien nodig de vloer droog om de oppervlakteglans te herstellen.

iD Inspiration 55/70, iD Selection 40: Reinig de vloer met een spray. Oppervlakken die licht vervuild zijn, maak je schoon met een mengeling van water en een neutraal detergent. Voor zwaar vervuilde vloeren gebruik je een cilindrische schrobmachine met verdunde detergent. Wrijf indien nodig de vloer droog om de oppervlakteglans te herstellen.

 

23/08/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?