Group Thys & de tijdloze charme van houten vloeren

Group ‘Thys Interieur’ is een familiebedrijf uit Kapellen. Wat ooit begon als een houthandel op de Antwerpse kaaien, is vandaag uitgegroeid tot een totaalfabrikant die zowel binnendeuren, keukens, vloeren als plafondpanelen produceert en importeert. Homeproved trok naar het 85.000 vierkante meter grote ‘inspire & discovery centre’ in Kapellen en sprak met mede-eigenaar Eric Thys.

De eiken vloeren van Group Thys

Thys interieur is uitgegroeid tot een vaste waarde in houten vloeren die streeft naar een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. “We bieden een zeer ruime keuze in materialen, kwaliteiten en afwerkingen. Dit gaat van massief eiken parketvloeren, laminaat en samengestelde vloeren (met een basis en een massief eiken toplaag) tot vinyl (LVT) en kurkvloeren. Onze vloeren zijn geschikt voor privaat en commercieel gebruik”, verduidelijkt Eric Thys. “Bovendien zijn al onze vloeren eenvoudig te plaatsen. We hebben ook uitgebreid programma vloeren met een lijmloos clicksysteem. Terwijl de meeste fabrikanten dit clicksysteem enkel aanbieden in samengestelde vloeren en laminaat, hebben wij 100% massief eiken vloeren.”

 

Houten vloeren: enkele tips

Thys Interieur heeft door de jaren heen een stevige expertise opgebouwd. Wij peilden naar enkele handige tips voor de plaatsing en het onderhoud van houten vloeren. “Een kwaliteitsvolle vloer kopen, is een kwestie van vertrouwen. Daarom koop je beter niet via het internet, maar bij een gevestigde waarde waar je al de nodige informatie krijgt en eventueel met problemen terecht kan”, legt Eric Thys uit. Thys garandeert vloeren met een lange levensduur. “Massieve en samengesteld massieve vloeren heb je voor het leven, tenminste als je ze goed onderhoudt en normaal gebruikt. Als de vloeren beschadigd zijn, kan je ze altijd opnieuw opschuren en afwerken. Voor laminaat, LVT en kurkvloeren geven we garanties van 10 tot 33 jaar, afhankelijk van de dikte en de slijtklasse. Maar als je normaal leeft op kwaliteitsvolle vloeren van dit type, zijn ze eveneens zo goed als onverslijtbaar.”

“Verder is het heel belangrijk dat de vloer en de bezetting 100% droog zijn wanneer je de vloer gaat plaatsen en dat de vloer glad en effen is. Komen er vlekken in de vloer, dan bestaan er aangepaste onderhouds- en herstellingsproducten voor geoliede, verniste of geboende parketvloeren. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing op de verpakking en vraag desnoods raad aan een verkoper of een vakman, want verkeerde producten kunnen onherstelbare schade toebrengen”, aldus Eric Thys.

 

Trends in houten vloerbekledingen

“De meest populaire vloerkeuze van het moment? Dat zijn laminaatvloeren, voornamelijk met eikmotieven. Deze zijn prijsgunstig en kunnen in elke droge ruimte gelegd worden. Het valt toch op dat Belgen heel traditioneel zijn in hun keuze van plankenvloeren. Wij kiezen voor 90% eiken vloeren, in witte en grijze tinten en met breedtes tussen 15 en 22 cm. Het legpatroon is bijna altijd de plankenvloer.”

Heel wat mensen volgen de trend om houten vloeren in de keuken of badkamer te leggen. “De meeste houtsoorten zijn niet vochtbestendig. Als je toch hout in een vochtige ruimte wil, moet de vloer vol verlijmd worden op de chape en alle openingen moeten 100% dicht zijn. Er mag zeker geen vocht onder de vloer kruipen, want dan kan het vocht schimmelen en dat zorgt voor reukhinder. De enige vloeren die 100% geschikt zijn voor badkamers zijn LVT en PVC vloeren, maar die hebben, buiten hun tekening, niets meer met houten vloeren te maken.”

 

De Group Thys doet niet aan particuliere verkoop, maar geïnteresseerden kunnen via mail een verdeelpunt opvragen, info@groupthys.be.

24/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

FT
Frans Tytgat

Stond, deze week dinsdag, Groepthys op Batibouw ? Heb ik niet gevonden, maar ja, er was daar ook zoveel.

GR
Gekiere Rony

Als houthandelaar voor verdere verkoop zou ik graag prijs hebben van massieve plankenvloeren in eik van 22mm.Met dank bij voorbaat

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Rony,

  Wij bieden zelf geen houten vloeren aan. Wij raden je aan om op Google naar een groothandel te zoeken die jou massieve plankenvloeren kan bieden.

  Veel succes!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 2 andere vragen over dit project