Een gietvloer in de keuken: wat zijn de voordelen?

keuken met grijze gietv

Ben je nog op zoek naar een nieuwe vloer voor in de keuken? Dan is het tijd om je te verdiepen in de voordelen van een gietvloer. Deze moderne vloersoort is de laatste jaren erg populair voor woonkamers, maar ook heel geschikt als keukenvloer. Waarom? Omwille van deze 8 positieve punten die gietvloeren te bieden hebben!

1. Vloeistofdicht

Een van de belangrijkste redenen waarom een gietvloer zo geschikt is als keukenvloer, is dat het materiaal volledig vloeistofdicht is. Vocht & de keuken gaan onherroepelijk samen (denk ook aan waterspetters tijdens het afwassen of knoeien met overkokende potten). Geen probleem voor een gietvloer!

2. Onderhoudsvriendelijk

gietvloer in donkere keuken

Gietvloeren zijn naadloos & daarom eenvoudig schoon te maken. Vuil kan zich niet ophopen tussen naden of voegen. Door de waterdichte eigenschap kunnen vlekken ook niet in het oppervlak trekken, mits je het op tijd schoonmaakt.

Het meeste vuil verwijder je eenvoudig met een vochtig doekje. Stof en zand kan je gewoon opzuigen met een stofzuiger. Let op: gebruik een zacht opzetstuk om de vloer niet te beschadigen.

3. Lange levensduur

Een gietvloer heeft van zichzelf een erg lange levensduur. Het is wel belangrijk dat de gietvloer op de juiste manier wordt aangelegd. Schakel dus altijd een specialist in.

Nog langer genieten van je vloer? Behandel hem met een speciale topcoat om de de keukenvloer slijtvast te maken & bestand tegen intensief gebruik.

gietvloer in loftkeuken

4. Geluiddempend

Veel gietvloeren zijn licht elastisch en hebben daardoor een geluiddempende functie.

Voetstappen worden gedempt en ook het laten vallen van een pan maakt veel minder lawaai. Ideaal voor de onhandige keukenkluns!

In deze open loft komt de geluiddempende functie erg goed van pas.

5. Brandvertragend

Een gietvloer is bovendien een heel veilige keuze voor in de keuken dankzij de brandvertragende componenten. De vloer zal niet snel vlam vatten en het eventuele vuur zal zich minder snel verspreiden.

6. Verschillende stijlen

Je kan de uitstraling van een gietvloer aanpassen aan de stijl van de keuken om zo een mooi samenhangend geheel te vormen. Er zijn immers tal van soorten, kleuren & texturen verkrijgbaar. Bekijk het aanbod online, laat je inspireren of breng een bezoekje aan een showroom van een gietvloerenspecialist.

betonvloer over hele woning

7. Ruimtelijk effect

De naadloze vloer laat iedere keuken een stuk ruimtelijker lijken. Perfect voor kleine woningen en appartementen, als je ’t ons vraagt.

Je versterkt het ruimtelijke effect door de gietvloer door te trekken naar de eetkamer of over de gehele verdieping.

8. Geschikt voor vloerverwarming

Ten slotte is het ook mogelijk om gietvloeren te combineren met vloerverwarming, en laat dat vandaag nu net dé populairste manier zijn om je woning te verwarmen. Het materiaal kan de warmte goed geleiden en voelt altijd aangenaam aan de voeten.

30/08/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?