Gietvloer in je badkamer: strakke look met gemakkelijk onderhoud

grijze gietvloer in je badkamer

Wil je eens iets anders dan die klassieke tegellook? Ga dan voor een gietvloer in je badkamer! De strakke look van die naadloze vloeren is precies wat jouw moderne badkamer nodig heeft. Of het ook past in jouw droombadkamer? Dat ontdek je in dit artikel.

Gietvloer in je badkamer voor modern comfort

#1: Goed te combineren met vloerverwarming

Een eerste en meteen ook heel belangrijk voordeel van een gietvloer in je badkamer? Dat die perfect te combineren valt met vloerverwarming! Zo koel jij niet onmiddellijk af wanneer je na een warme douche je voeten op een ijskoude vloer moet zetten. Zeker in de winter is dat geen overbodige luxe.

#2: Onderhoud is een fluitje van een cent

De badkamer kuisen is vaak een hele opgave. Met een fles azijn in de hand vecht jij tegen de kalkaanslag om de kraan en douchekop opnieuw te doen blinken. Goed nieuws: doordat een gietvloer geen voegen heeft, hebben kalk en ander vuil geen kans om zich te nestelen. Heel wat schrobwerk en ergernissen bespaard!

grijze betonnen badkamer met openstaande deur
De strakke look van een gietvloer komt het best tot z’n recht in een moderne badkamer.

#3: Moderne en strakke uitstraling

En last maar zeker not least: die prachtige strakke uitstraling is natuurlijk ook een groot voordeel. Zeker als de rest van je woning ook een moderne stijl heeft, sluit je badkamer daar dan naadloos – pun intended ;-) – bij aan. Een extra tip? Bekleed je wanden in hetzelfde materiaal. Dan klopt het hele plaatje pas écht!

Polyurethaan of steentapijt: de twee opties voor je gietvloer

Een badkamervloer moet natuurlijk aan een aantal voorwaarden voldoen. Denk aan de waterdichtheid: een vloer die tegen water kan is uiteraard cruciaal in de ruimte waarin je je wast! Er zijn twee materialen die perfect aansluiten bij de verwachtingen: polyurethaan en steentapijt.

Polyurethaan als gietvloer in je badkamer

De polyurethaan gietvloer staat als eerste in het rijtje. Met die vloer in je badkamer geniet je van alle voordelen die gietvloeren te bieden hebben: eenvoudig schoon te maken, perfect te combineren met vloerverwarming en natuurlijk die strakke look. Het enige nadeel van een PU-vloer? Dat die niet erg krasbestendig is. Dat is gelukkig geen probleem in een badkamer: daar loop je toch altijd op blote voeten of pantoffels.

badkamer
Gietvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming waardoor je steeds met warme voeten uit bad stapt.

Steentapijt als gietvloer in je badkamer

De tweede mogelijkheid als materiaal voor de gietvloer in je badkamer, is steentapijt. Dat bestaat uit grindkorrels die met elkaar verbonden zijn met kunsthars. Dankzij het transparante vulmiddel dat daarin zit, is de vloer eenvoudig schoon te maken. Een andere belangrijke troef van steentapijt? Zijn slipvastheid: jij glijdt niet uit na een ontspannende douchesessie!

Twijfel je toch nog over een gietvloer? Denk dan ook eens aan deze leuke alternatieven als badkamervloer!

21/07/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?