De stijlvolle keramische vloertegels van Winckelmans

Bezig met een nieuwbouwproject of verbouwing en op zoek naar leuke keramische vloertegels? Dan zijn de Winckelmans tegels misschien wel de oplossing!

Keramische vloertegels met geschiedenis

Winckelmans is een familiebedrijf uit Rijsel dat al meer dan 100 jaar lang kwaliteitsvolle vloertegels aflevert. In 1894 stichtte Théophile Winckelmans het bedrijf, en vandaag de dag staat zijn kleinzoon aan het roer van de zaak. De specialiteit van het bedrijf zijn vierkante vloertegels van 5X5cm of 10X10cm, maar ook tegels van 15X15cm of 2X2cm zitten in het gamma. En deze kleine tegeltjes hebben op een eeuw tijd de wereld veroverd. We vinden ze zelfs in het voetbalstadion van Parijs, in de luchthaven van Sydney, de HKU Hall in Hong Kong, de campus van de universiteit van Berlijn, het station van Utrecht en van Leuven, het Abidjan Politiebureau in Ivoorkust en noem maar op!

Overal Winckelmans tegels!

Winckelmans tegels duiken niet alleen op in openbare gebouwen over heel de wereld, ze komen ook perfect tot hun recht in de privéwoning. Ze zijn ideaal als badkamertegels, douchetegels, keukentegels, keramische tegels voor de woonkamer of de hal, en je kan ze bovendien ook perfect als wandtegels plaatsen. Je kan ze sober en uniform leggen of er een leuk (kleuren)patroon mee vormen. Ze passen zowel in een oud herenhuis, een eigentijdse inrichting of een landelijke woning. Laat je maar inspireren!

 

Effen vierkante tegels kosten ongeveer 45 euro per vierkante meter. Te verkrijgen bij Carobati in België of bij Intercodam in Nederland.

08/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?