De cementtegels van Van Innis voor Carrelages du Marais

De Belgische kunstenaar Benoît Van Innis tekende een collectie cementtegels voor Carrelages du Marais. Wat maakt deze vloertegels zo origineel? Je kan jouw vloer zelf samenstellen en op die manier een uniek patroon creëren!

Carrelages du Marais

De Fransman Bertrand Damoiseau was helemaal weg van de schoonheid van oude tegels en besloot in 1977 om het bedrijf Carrelages du Marais op te richten. Vandaag ontwerpt, produceert en verdeelt het bedrijf nog steeds een uitgebreid gamma aan cementtegels, geglazuurde tegels, keramische tegels, stenen en marmeren vloertegels. Het doel van het huis? Traditie en vakmanschap verderzetten en onze huizen mooier maken. Bij Carrelages du Marais staat traditie dus centraal! Maar het bedrijf nodigt architecten en particulieren ook uit om hun eigen patroontegels te ontwerpen en te produceren met de technologieën van de 21ste eeuw.

Bertrand Damoiseau vertelt…

“Ik groeide op in het Parijs van de jaren 60 en verzamelde allerhande objecten… Ik slenterde door de grote boulevards. Nooit zal ik die prachtige bestrating met zandstenen ingelegd in cementtegels vergeten. Deze tegels waren misschien wel een eeuw oud, maar ze combineerden mooie patronen, de zachtheid van leder en de hardheid van marmer. Niets kan deze tegels vervangen, ze behoorden tot een traditie die ik opnieuw toegankelijk wilde maken.”

De cementtegels van Van Innis

Benoît Van Innis is gekend voor zijn karikaturen in Paris Match, De Morgen en The New Yorker en experimenteerde reeds met “tegelkunsten” in het metrostation van Maalbeek in Brussel.

Het bedrijf Carrelages du Marais bewonderde zijn werk en vroeg de kunstenaar om een tegelcollectie van 20 x 20 cm te ontwerpen. Dankzij een nieuwe online applicatie kan je spelen met de tegels, de kleuren en de motieven.

Nu is het jouw beurt om de traditie te doen herleven…

 

18/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?