Mortex en andere veelzijdige interieurbekleding

Homeproved trok naar Batibouw 2012 en ons oog viel op Mortex en andere veelzijdige, functionele en esthetische vloerbekledingen, muurbekledingen en meubelbekledingen van Beal International.

Bekleding van vloeren, muren en meubels

Beal International is een Belgisch bedrijf dat mooie alternatieven aanbiedt voor dure en zware bekledingen. Je zal je niet meer moeten blauw betalen om een lading stenen uit het buitenland te laten overkomen om jouw keuken of badkamer met authentieke materialen te bekleden. Beal International ontwikkelde namelijk stevige coatings met het uiterlijk van gepolijste beton of van granito/terrazzo. Bovendien kunnen deze coatings op alle vloeren, muren of meubels worden aangebracht. Je hoeft dus geen grote werken meer te laten uitvoeren om een bestaande bekleding te verwijderen, het volstaat om de nieuwe coating op het bestaande oppervlak aan te brengen. De artesanale producten van Beal worden ontwikkeld en geproduceerd in België. Beal zorgt bovendien voor oplossingen op maat door eigen kleuren en eigen technieken voor te stellen.

Bealstone®

Op Batibouw 2012 wordt de Bealstone voorgesteld, die de retro Granito/Terrazo betonvloeren en aanrechtbladen die vlak na de Tweede Wereldoorlog in de mode waren opnieuw leven inblaast. Minerale bestanddelen als stukjes metaal of marmer worden gemengd met een bindmiddel, waardoor het esthetische effect van de oude Granito wordt verkregen. Deze decoratieve bekleding voor muren, vloeren of zelfs meubelen is populair bij architecten en wordt ook meer en meer gekozen door particulieren. Functioneel én mooi, wij vinden Bealstone alvast de moeite waard !

 

Mortex

Mortex is een bodembekleding met de uistraling van gepolierde beton. Mortex kan makkelijk op verschillende oppervlakten – als vloeren, muren, bureautafels, meubels, enz. – worden aangebracht en wordt ook steeds vaker gekozen voor moderne nieuwbouwwoningen of renovatie. Omdat Mortex niet waterdoorlatend is, kan het ook zonder problemen worden toegepast in douches of zwembaden. Bovendien kan je Mortex, door de ruime keuze aan kleuren, in heel verschillende decoratie- en interieurprojecten inzetten.

 

Toepassing

Bealstone en Mortex kan je niet gemakkelijk zelf aanbrengen, maar heel erg moeilijk is het nu ook weer niet. Beide materialen vereisen een eigen techniek, maar als je er niet voor terugschrikt om de handen uit de mouwen te steken, zal je na enkele keren proberen tot mooie resultaten komen. Om deze coatings op een professionele manier te leren aanbrengen, organiseert Beal International zelfs enkele opleidingen.

 

 

07/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

S
suren

beste is de mortex 2component?
hoe moet jij beginnen?primer dan mortex smeren dan schuren dan polieren ?of moet er nog verniez komen op latste?
en hoeveel kost een zaak ?en hoveel vier kantimeter kan jij smeren met 1 zak ?
danku?