Alle voordelen van tapijt op een rijtje

Strakke gietvloeren en moderne PVC vloeren zijn ontzettend populair, maar we moeten zeker het oude vertrouwde tapijt niet vergeten. Deze vloerbedekking heeft namelijk ook veel voordelen. Daarnaast is de uitstraling al lang niet meer hetzelfde als vroeger. Het stoffige imago is er helemaal af. Sterker nog, het is weer helemaal hip!

Tapijt is heel comfortabel

Het meest logische voordeel is toch wel de comfortabele eigenschap. Tapijt voelt lekker zacht aan onder je voeten. Zeker in de winter is het fijn om zo’n warme vloer in de kamer te hebben. Ook kinderen vinden het vaak erg fijn om op een vloerbedekking te spelen of te kruipen.

Tapijt geeft sfeer aan het interieur

Een tapijt hoeft echt geen duffe uitstraling te hebben. Tegenwoordig is het namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren, structuren en patronen. Je kunt zelfs stijlvol tapijt online kopen. Kies bijvoorbeeld voor een grijs vintage exemplaar voor een stoere look. Mag het juist wat romantischer en knusser ogen? Dan is hoogpolige vloerbedekking misschien wat voor jou. Je kunt ook afwisselen met texturen door gebruik te maken van een vloerkleed. Hierdoor wordt de woonkamer pas echt gezellig!

tapijt in slaapkamer

Tapijt heeft een geluiddempend effect

We weten allemaal dat een harde vloer veel geluid kan weerkaatsen. Best vervelend als je regelmatig op hakken loopt, een wilde hond in huis hebt of een paar kinderen die graag rondrennen. Met tapijt heb je hier geen last van. Het is een stille vloer die het geluid dempt. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de buren. Daarnaast zorgt vloerbedekking ook voor goede akoestiek in de woning. Je hebt dus geen last meer van een vervelende galm.

Tapijt is veilig

Een materiaal als hout is behoorlijk glad. Ook dit probleem heb je niet bij een vloerbedekking. Doordat het een stroeve ondergrond is, is het uiteindelijk een stuk veiliger. Je kunt minder snel uitglijden en het voelt iets zachter aan als er toch iemand valt.

Tapijt is warmte-isolerend

Het laatste voordeel van tapijt is dat het de warmte in huis vasthoudt. Het werkt isolerend, waardoor je veel energie kunt besparen. In een strenge winter kan dit een hoop geld schelen. Een vloerbedekking is daarom een hele goede investering voor je woning. Als je toch een echte koukleum bent, kun je er over nadenken om er vloerverwarming onder te laten plaatsen. Informeer van tevoren even welk soort tapijt hier geschikt voor is. Het moet natuurlijk wel warmte kunnen doorlaten.

13/10/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?