4 aandachtspunten voor je nieuwe vinylvloer

nieuwe-vinyl-vloeren-aandachtspunten

Vinylvloeren genieten een grote populariteit en dat verbaast ons niet. De vloerbedekking kan immers heel wat sterke troeven voorleggen. Stevig en duurzaam en gezien de hoge kwaliteit is vinyl meestal zacht geprijsd. Bovendien is er voor ieder wat wils dankzij het uitgebreide aanbod aan kleuren en patronen. Wie vinyl in z’n interieur wilt, houdt best met volgende aandachtspunten rekening.

De stevigheid van je vloer

Je kent het vast wel: je verplaatst na enkele jaren een meubel en ziet dat de poten vier putjes of inkepingen achterlaten. Om dit te vermijden, kies je best voor compacte vinyl. Deze vinylsoort is beter bestand tegen grote druk waardoor je meubels geen ‘blijvende indruk’ zullen maken op je vloer.

De akoestische eigenschappen

Iedere vloersoort heeft zijn eigen akoestische eigenschappen. Zo verspreidt een houten vloer meer contact- en omgevingsgeluid dan een vloer met vinyl. Wil je het geluid tot een minimum beperken? Dan raden we je akoestische vinyl aan. Dit unieke type vinyl reduceert niet alleen het geluid maar absorbeert het ook met als resultaat een optimale akoestische isolatie.

Onderhoudsgemak

Er zijn maar weinig vloeren die zich zo makkelijk laten onderhouden als vinyl. Door regelmatig te vegen of te stofzuigen verwijder je het meeste vuil en vermijd je krassen en sneden in het vinyl. Tijd voor een grondige poetsbeurt? Dan kan je met een vochtige dweil en een passend schoonmaakmiddel aan de slag. Vermijd overmatig watergebruik: de vloer moet na tien minuten opgedroogd zijn en er mogen geen zeepresten achterblijven.

Carte blanche op designvlak

Vinyl is de ideale vloerbedekking om je interieur in te richten. Je hebt immers de keuze uit een ruime waaier aan kleuren, patronen en dessins waarmee je aan de slag kan. Zo kan je die marmervloer waar je altijd al van gedroomd heb in huis halen voor slechts een fractie van de prijs. Ook natuursteen, houtmotieven en abstracte patronen behoren tot de mogelijkheden.

 

20/10/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?