Verwen jouw poezen met een intelligent kattenluik!

Een kat is een eigenzinnig dier, ze moet af en toe haar gangetje kunnen gaan en daarna weer thuiskomen. Een kat die zelf binnen en buiten kan lopen door een kattenluik in de deur, het raam of de muur, het is een ware luxe, zowel voor jou als jouw trouwe viervoeter.

Kattenluiken

Een kattenluik maken? Kattenluiken bestaan er in verschillende maten. Zo zijn er luiken voor kleinere katten en luiken voor zwaardere katten. Je hebt ook luiken uit kunststof of uit aluminium. Je kan kiezen tussen bruine, witte en zilvergrijze kleuren. En dan hebben we nog niet gesproken over de intelligente systemen van kattenluiken die er tegenwoordig op de markt zijn.

Sober kattenluik

Staywell heeft een onopvallend en sober kattenluik ontworpen dat ook geschikt is voor kleine honden. Het luik heeft een duurzaam alumium frame en een flexibele doorzichtige flap. Omdat het luik doorzichtig is, is het ook een mooie oplossing voor glazen deuren. Het kattenluik is afsluitbaar door middel van een uitneembaar paneel. Het luik kan je eenvoudig installeren in alle deuren en muren tot 5cm dik en kost 54,5 euro. De versie voor grote honden tot 100kg kost 99 euro.

Kattenluik met infraroodzender

Staywell heeft ook een kattenluik ontwikkeld voor katten en honden met een infraroodzender, de Staywell 500. Dit intelligente systeem zorgt ervoor dat enkel jouw huisdier naar binnen kan. Het kattenluik wordt geactiveerd door een infrarood zender in de halsband van jouw kat of hond. Het model is leverbaar in wit kunststof en kost 77,5 euro.

Kattenluik met microchip

Er bestaat tegenwoordig ook een kattenluik met chip, de SureFlap. De SureFlap leest de microchip van jouw kat (jouw kat moet natuurlijk wel geïdentificeerd zijn) en gebruikt deze als elektronische sleutel. Je kan tot 32 ID chips van katten instellen, zodat enkel jouw kat(ten) binnen kunnen en buurtkatten of zwerfkatten buiten blijven. De SureFlap kattenluik chip is geschikt voor alle soorten deuren en verkrijgbaar in wit en bruin. De SureFlap kost 84,5 euro. Een revolutionair kattenluik!

23/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?