Verruim je blik: decoreer met spiegels

De Egyptenaren, het waren “handige Harry’s”. Het zal je wellicht niet verwonderen dat zij de eerste spiegel hebben uitgevonden. 6000 jaar later heeft dit object ook een decoratieve functie gekregen. Spiegels in alle maten en vormen creëren namelijk een verrassend ruimtelijk effect. We overlopen enkele tips en tricks.

Met spiegels creëer je ruimte

Het is een ouwe truc, maar het blijft een originele oplossing om een ruimte optisch te vergroten. Verticale spiegels doen het plafond hoger lijken, horizontale spiegels verruimen de kamer dan weer in de diepte.

  • Als je een kamer groter wilt laten lijken, hang je de spiegels het best op de lange muren, liefst even breed of hoog als de meubels waar ze naast of boven hangen.
  • Wil je je woonkamer langer doen lijken, dan bevestig je de spiegels op de korte muren.

 

Een blik op de wereld

Zorg dat je ramen weerspiegelen. Ook zo creëer je een extra ruimtegevoel en kunnen er leuke visuele effecten ontstaan. Stel de spiegel zodanig op dat het daglicht (geen rechtstreekse zon) erop valt. Zo trek je meer licht tot in de kern van je woning. Een donkere ruimte licht meteen op.

 

De spiegel als blikvanger

Als je de ruimte hebt, kun je kiezen voor één grote spiegel. Die fungeert dan als schilderij en is de blikvanger in je interieur. Heb je er al eens aan gedacht om een aantal spiegels mooi op een rijtje te zetten op de grond? Of een paar ronde spiegels in verschillende formaten aan de muur te hangen? Je blaast je woonkamer instant extra leven in!

 

De sfeermaker

In een heldere witte badkamer kun je een gezellige sfeer creëren door aandacht te besteden aan de spiegel. Een gekleurde omlijsting met ledverlichting vrolijkt de boel op. Ook een grote houten spiegel op je slaapkamer verfraait meteen de hele ruimte. Sweet dreams!

 

27/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?