Slimme verlichting voor je woonkamer

Verlichting verandert voortdurend. Niet alleen van gloeilamp naar ledlamp, maar ook van manuele bediening naar digitale bediening. Met Philips Hue pas je de kleur, intensiteit en duur van je verlichting aan met één swipe over je smartphone of tablet. Je kunt je verlichting zelfs als waarschuwing instellen wanneer je een e-mail ontvangt. De verlichting van de toekomst? Die heb je nú al voorhanden.

Sfeerverlichting in de woonkamer

Wanneer je thuiskomt van een lange werkdag, heb je nood aan ontspanning. Een beetje lezen, televisie kijken of bijpraten met je huisgenoten: voor elke activiteit biedt Hue de gepaste verlichting. Een zachte, romantische gloed in de woonkamer of helder licht om een boek bij te lezen? Met Hue pas je de verlichting in de woonkamer letterlijk in een handomdraai aan, want je kunt deze slimme verlichtingsoplossing bedienen via je mobiele toestel.

Hoe werkt die slimme verlichting?

Philips Hue werkt heel eenvoudig. De ledlampen passen in je bestaande armaturen, dus je schroeft ze er gewoon in. Vervolgens schakel je de bijgeleverde bridge in en wacht je tot de drie lampjes branden. Is de bridge ingesteld? Dan download je de Hue-app, en verbind je je slimme lampen met je smartphone of tablet. Nu ben je klaar om de rijkdom aan lichtscènes, kleuren en instellingen van Hue te ontdekken.

Verlichting in de woonkamer op afstand bedienen

Het grote voordeel van slimme verlichting is dat je ze ook vanop afstand kunt bedienen. Ga je op vakantie en wil je liever geen inbrekers op bezoek krijgen? Laat het dan lijken alsof je huis bewoond wordt door de verlichting overdag in te schakelen en ’s avonds weer uit te laten gaan.

Met de Hue-app stel je niet alleen de juiste sfeer in, je kunt de verlichting ook als waarschuwingslicht gebruiken. Laat het licht aangaan wanneer je een e-mail ontvangt, bijvoorbeeld. Of om je aan een afspraak te herinneren. Bovendien kun je kiezen uit tal van lichtscènes en kleuren: voor elke activiteit en elke mood de juiste scène. Verlichting is inderdaad veranderd: zoveel is duidelijk.

23/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?