Dossier betaalbaar design | Tips voor interieurliefhebbers

Ben je geen miljonair, maar wel een liefhebber van design? Ook dan kan je je woning perfect met designspullen inrichten. Betaalbaar design is namelijk geen verre droom en niet alleen weggelegd voor kapitaalkrachtige mensen. Wij zetten je alvast op weg met een aantal bruikbare tips.

Een design interieur: de grote lijnen

Een design interieur straalt in de eerste plaats klasse en elegantie uit. Je merkt het meteen wanneer je een huis binnentreedt: elk detail klopt. Het is meestal sober en strak ingericht en gekruid met een aantal opvallende elementen. Dikwijls zijn de muren wit en worden design meubels, design fauteuils, design accessoires, … als accenten gebruikt. Ruimte is een ander belangrijk aspect van een design interieur. Voorzie genoeg lichtinval en stouw je woning niet vol met meubels en schilderijen. Kies daarnaast ook de juiste materialen. Sobere en stijlvolle materialen passen perfect, terwijl je massief hout bijvoorbeeld beter vermijdt.

Design is ook synoniem met originaliteit en creativiteit. Dikwijls wordt er voor een echte blikvanger gekozen zoals een design stoel of een design tafel.

Ecodesign is synoniem met betaalbaar design

Ecologie en milieuvriendelijke producten geraken meer en meer ingeburgerd. Ook in de interieurwereld komen ze meer en meer op het voorplan. Ecologisch design of ecodesign is dan ook niet meer weg te denken binnen de hedendaagse interieurinrichting. Ecodesign kan perfect onder de noemer ‘betaalbaar design’ vallen. Recycleerbare materialen hoeven immers niet duur te zijn. Integendeel! Ook tweedehandsmeubels kan je een design-toets geven en nieuw leven inblazen. De resultaten zijn even uniek als origineel.

Design accessoires en trendy gadgets

Design zit hem in de details. Met de juiste design accessoires geef je je interieur een leuke twist. Design accessoires hoeven helemaal niet duur te zijn. Dikwijls vind je bruikbare spullen bij een brocanteur of zelfs op een rommelmarkt. Ook online kan je koopjes doen. Denk bijvoorbeeld aan wandklokken, meubeltjes, kandelaars of kapstokken. Overdrijf hier niet mee en denk aan het motto: overdaad schaadt.

Design verlichting is een must

Een design interieur kan niet zonder design verlichting. Ook hier hoef je je geldbeugel niet volledig open te trekken. Je kan mooie en bijzondere wand- en staande lampen vinden tegen democratische prijzen. Ze vormen dikwijls echte blikvangers die het designgehalte van je interieur alleen maar de hoogte in stuwen.

Design meubels met minimalistische accenten

Minimalisme is een aspect dat dikwijls wordt geassocieerd met design. En dat komt onder andere terug in design meubels. Een design kast, design salontafel of een design dressing: het kan allemaal.
Ook in de badkamer komen design meubels volop aan bod. Denk maar aan een lavabomeubel of een kolomkast.

Design toilet als uitsmijter

Tot slot misschien minder voor de hand liggend, maar daarom niet minder relevant. In een toilet kan je perfect design accenten aanbrengen die niet duur hoeven te zijn: een spiegel, een toiletborstel, een zeepdispenser, een handdoekhouder, …

Je merkt het, er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je woning met betaalbaar design te verfraaien. Het is vooral een kwestie om via de juiste kanalen te zoeken!

27/06/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?