Design lichtschakelaars

De schoonheid zit in de details, ook in ogenschijnlijk kleine details als lichtschakelaars. Hier is de huidige generatie lichtschakelaars met een sobere designvormgeving…

Lichtschakelaars: sober en functioneel

Electrozine is hét online magazine gespecialiseerd in elektronische artikelen. Daar vind je alles over lichtschakelaars. Hier is onze selectie met mooie en sobere lichtschakelaar ontwerpen:

Bush

Busch memory seriedimmer. Met deze vernieuwende schemerschakelaar kan je twee verlichtingspunten vanaf één bedieningsplaats onafhankelijk van elkaar worden regelen. De dimmer is snel en zonder grote moeite te verwisselen met een reeds geplaatste serieschakelaar.

Axolute

Axolute Etèris. De Axolute Etèris beantwoordt helemaal aan de actuele vraag van architecten en interieurontwerpers naar design lichtschakelaars die zo discreet mogelijk zijn. Dat vertaalde zich bij het design in een minimale dikte van 2,5 mm. Axolute Etèris is verkrijgbaar in drie kleuren, wit, grijs en antraciet. De afdekplaten hebben dezelfde homogene afwerking in metaallook.

Axolute white. De Axolute White is een afwerking die helemaal in lijn is met de hedendaagse designtrend van puur wit. Er zijn vier afwerkingen: in ellipsuitvoering is er de kwaliteitsafwerking Zamac en luxe-afwerking Corian; in rechthoekige versie zijn er de kwaliteitsafwerking Aluminium en de luxe-uitvoering Glas. Alle frames zijn volledig in wit, zonder details in chroom.

DTOS

4 touch buttons DTOS-4. Naar analogie met de vernieuwde aanraakschermen is de afwerking van deze viervoudige touch schakelaars in zwart glas, wit glas, zilver glas en goud glas. De licht schakelaars werken volledig zelfstandig en hoeven niet gekoppeld te zijn aan een domoticasysteem. Optioneel kunnen ze natuurlijk rechtstreeks worden aangesloten op de bus van DuoTecno. Ze zijn aanraakgevoelig en voorzien van ledlampjes, die optioneel ’s nachts als oriëntatie kunnen blijven branden. De schakelaars zijn te gebruiken met universele inbouwdozen.

Niko

De schakelaars en drukknoppen van Niko versmelten gebruiksgemak, comfort en design. Ze kunnen meer dan enkel het licht aan- en uitschakelen. Ook de verwarming, ventilatie, rolluiken en zelfs poorten bedienen kan via een simpele druk op de knop. Daarnaast staat Niko voor een tijdloze vormgeving en duurzame materialen. Je kan kiezen uit de reeksen Niko Pure, Niko Intense, Niko Original en Niko Mysterious.

Céliane

Céliane glanzende serie. De glans van de geglazuurde serie binnen het Céliane-schakelmateriaal mag dankzij de uitgesproken en trendy kleuren gezien worden. De meer bezielende tinten passen als vanzelfsprekend in kleurrijke omgevingen of zorgen voor een vrolijke toets in jouw interieur. De design schakelaars zijn verkrijgbaar in ijswit, mandarijn, bamboe, cyaan en magenta. Daarnaast bestaan er uitvoeringen in neutrale kleuren.

 

Nog meer inspiratie nodig?

 

Tip: Bij Niko kan je zelf jouw eigen schakelaar samenstellen!

09/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?