Creëer een intieme sfeer met design verlichting

Tijdens de koude wintermaanden verlangen we naar gezelligheid, rust en geborgenheid in huis. Sfeervolle verlichting, kaarsjes en een kletterend haardvuur helpen hier al een handje. Hoe kan je met design verlichting de juiste sfeer creëren?

Sfeerverlichting is gemakkelijk toe te voegen aan je huidige interieur. Je kan kiezen voor accentverlichting, indirecte verlichting of verlichtingsobjecten. Om een intieme sfeer te creëren met verlichting moet je de juiste balans vinden. Want verlichting moet ook functioneel zijn.

Sfeerverlichting: verschillende soorten

Als je kiest voor accentverlichting wordt een bepaald object in de kijker gezet. Een schilderij, meubilair, een plant of andere objecten. Zo valt het beter op in je interieur, hoe minder objecten in de kijker staan, hoe beter dat ene verlichte voorwerp zal opvallen.

Indirecte verlichting is verlichting die weggestopt is. Achter een muur, wand, kast, … Je kan bijvoorbeeld spots inbouwen of een led strip voorzien bijvoorbeeld aan de achterkant van de kast. Met indirecte verlichting kan je spelen met dimensies, indirect licht versterkt bijvoorbeeld het lengtegevoel van de kamer.

Als laatste kan je ook kiezen voor verlichtingsobjecten om een intieme sfeer te creëren. Vrijstaande verlichtingsobjecten zijn dan ook de ideale sfeermakers. Zo zijn er verlichtingsbollen met een led die langzaam van kleur veranderen, deze bestaan in verschillende groottes. Ook bestaan er tal van vormen en figuren waar licht in geplaatst wordt. Zo kan je bijvoorbeeld een vogelhuisje met licht ophangen, een lichtgevende kikker op de salontafel plaatsen of ‘gewoon’ een staande lamp.

 

19/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?