Betonnen lampen in je interieur: laat je inspireren door deze verlichting!

betonnen hanglamp naast het grijze bed, boven grijze bijzettafel

Nog op zoek naar de ideale verlichting voor jouw interieur? Denk dan ook eens aan betonnen lampen! Die passen zowel in een landelijk als in een industrieel interieur en zijn dus ongetwijfeld een meerwaarde in jouw woning. Benieuwd naar hoe een betonnen lamp jouw woonkamer of slaapkamer gezelliger maakt? Laat je dan inspireren door onderstaande foto’s!

Betonnen hanglampen combineren met kleur

Eerst en vooral kun je natuurlijk kiezen voor betonnen hanglampen. Die geven meteen een mysterieuzere en toch gezellige sfeer aan je interieur, zeker als je de lampen ook nog eens combineert met kleurrijke meubels. Die kleuren hoeven heus niet zo opvallend te zijn. Denk aan een zachtroze zetel, een donkergroene fauteuil of een blauw tapijt.

De lampen op de foto, een collectie van Renate Vos voor Serax, zijn extra bijzonder: doordat het licht onderaan de lamp nog doorschemert, wordt de sfeer extra huiselijk. Bovendien maakt dat het geheel net iets minder hard. Ideaal voor diegenen die de strakheid wat willen doorbreken!

Betonnen hanglampen
Betonnen hanglampen brengen wat mysterie in het interieur. Collectie van Renate Vos voor Serax.

Je favoriete foto’s subtiel verlichten

Niet alleen aan het plafond, ook tegen de muur kun je betonnen lampen plaatsen. Zeker als je voor kleine, lichtgrijze exemplaren kiest, kun je op een subtiele manier je gang of fotomuur verlichten. Je trouwfoto of die ene foto van je favoriete reis extra in de verf zitten? Enter de betonnen muurlamp!

betonnen muurlampen tegen witte muur met familiefoto's
Deze betonnen muurlamp neemt een subtiele plek in op de fotomuur. Foto door Torill Astrup Svenning (Pinterest).

Betonnen lampen op de vloer voor extra stijl

Een andere manier om je interieur subtiel en stijlvol te verlichten? Met behulp van vloerlampen! Je kiest uiteraard zelf of je voor subtiele en zachte exemplaren gaat of liever opvallendere verlichting hebt.

Dankzij de lichtgevende bol bovenaan lijken de onderstaande lampen van Renate Vos heerlijk zacht. Maar vergis je niet, het blijft natuurlijk beton … Zeker als je je interieur subtiel wilt verlichten, zijn deze vloerlampen ideaal.

zachte betonnen vloerlamp
Zachte betonnen lampen door Renate Vos. Collectie voor Serax.

Maar het kan ook anders, zo bewijst de collectie van Patrick Paris voor Serax. Zijn betonnen lampen zijn wat harder, maar lijken toch zacht op de grond te rusten. Prachtige indirecte verlichting voor extra sfeer en gezelligheid in huis!

betonnen grondlampen in lichte en donkere kleuren
Collectie betonnen lampen door Patrick Paris voor Serax.

Werken … en genieten

Uiteraard heb je ook aan je bureau licht nodig: een betonnen bureaulamp to the rescue! Zeker in een modern interieur staat zo’n lamp perfect op haar plaats: ze zal meteen alle aandacht naar zich toe trekken en een echte eyecatcher zijn in het bureau. Wij krijgen alvast spontaan zin om te beginnen werken … bijna toch ;-).

betonnen bureaulamp
Betonnen bureaulamp door Freshideen (Pinterest).

Betonnen lampen als sfeerverlichting op gezellige avonden

Je hebt dus heel wat verlichting nodig in huis om ervoor te zorgen dat je nergens tegenloopt. Maar daarnaast kun je ook wat sfeerverlichting gebruiken om je interieur wat op te vrolijken. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen nachtlampje met wat gaatjes in: net de sterrenhemel! Ideaal om ’s avonds lekker gezellig te genieten van een heerlijk glaasje wijn.

betonnen nachtlampje met gaten
Nacht- of sfeerlampje uit beton. Foto door Lori Boufford (Pinterest).

Ziezo, dat waren al heel wat leuke voorbeelden van betonnen lampen! Had jij er al eens aan die stijl gedacht? Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments!

22/09/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?