Verhuizen wordt kinderspel met deze handige verhuistips (1)

Dus jij gaat verhuizen? Proficiat, het wordt vast een schitterend ‘nieuw begin’. Eerst nog even het zware werk: dozen vullen, meubels uit elkaar schroeven, auto’s in- en uitladen… Kortom, voldoende werk om je de adem af te snijden. Maar geen paniek: met deze handige verhuistips houd je het hoofd koel. 

1)    Maak een lijst

Het ligt voor de hand, maar toch wordt het vaak vergeten. Een lijstje kan je veel kopzorgen besparen tijdens een verhuizing. Belangrijk is dat je je lijstje aanlegt alvorens je de eerste doos hebt ingepakt. Elke doos krijgt een nummer en dat nummer schrijf je op je lijst met daarachter het desbetreffende item. Bij het samenstellen van je lijst ben je dan ook best zo specifiek mogelijk. Dus niet: ‘keuken’, maar wél: ‘bestek keuken’.

2)    Dozen, dozen, dozen, …

Je kunt niet genoeg verhuisdozen hebben! Verhuisdozen zijn in de handel verkrijgbaar, maar nog beter is om oude dozen gewoon bij je lokale kruidenier op te halen. Je betaalt er dan wellicht niets voor. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je ruim kan rekenen. Het steekt dan niet op een doos meer of minder, ze zijn toch gratis. Probeer een schatting te maken en tel daar dan nog eens tien dozen bij. De kans dat je er nóg te weinig hebt is dan bijzonder gering. Daarnaast is het ook verstandig om een tiental oude kranten bij te houden. Die heb je nodig om breekbare materialen, zoals glas, te verhuizen.

3)    Verhuizen kleurt je dag!

Werk met kleurtjes. Elke kamer van je nieuwe woning krijgt een kleur. Bijvoorbeeld: groen voor de woonkamer, geel voor de keuken, oranje voor de hal, enzovoort. Elke doos krijgt ook een sticker met de aangewezen kleur en ook de deuren van je nieuwe woning krijgen zo een sticker. Op de verhuisdag weten je helpers zo perfect welke doos ze waar moeten neerzetten. Een groene sticker op de doos? – Die hoort in de woonkamer. Lekker gemakkelijk én vlot!

Smaakt naar meer? Volgende week serveren we deel twee van onze handige verhuistips.

24/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?