Van het kot de grote wereld in: 6 IKEA hacks voor een hippe crib!

Voor de duizenden kotstudenten die dit jaar hun intrek nemen in hun (nieuwe) kot, zijn er minstens evenveel afgestudeerden die hun kot vaarwel zeggen en hun intrek nemen in hun eigen stekje. Allemaal willen we een zo hip mogelijke inrichting, jammer genoeg hebben we daar op dat moment niet altijd het budget voor.

Wat hebben we dan wel? Een heleboel (IKEA) meubelen die je vaak voor nog geen 5 euro kan pimpen tot een hip en vooral uniek meubel. IKEA hacking FTW!

Party at your place met dit hippe barmeubel

Iedereen heeft wel zo’n Expedit rekje in z’n interieur staan volgepropt met boeken, kaften en paperassen. Handig ding, maar dat kan beter!

@SUGARANDCLOTH ON INSTAGRAM

Al wat je nodig hebt, zijn een stel handgrepen en vier wieltjes om jouw alledaags boekenrek om te toveren tot een one of a kind barmeubel. Met wat verf of washi-tape kan je het meubel verder naar je hand zetten.

Een snuifje retro

Nu je wat ouder bent, kan je de retrostijl ongetwijfeld wel smaken. Retro is hip maar laat je niet tegenhouden door de heftige prijskaartjes van echte klassiekers. Met wat koper en een leuk retrokleurtje kan je jouw oude IKEA kastje voorzien van een retro look voor enkele eurootjes.

@GOLDALAMODE ON INSTAGRAM

Breng kleur in je interieur

Soms heb je al voldoende aan een likje verf of een rolletje tape om een originele twist te geven aan je doordeweekse meubelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gouden poten voor je bureau? Of een geometrisch patroon op je krukjes? As simple as that!

Foto krukjes / Foto bureau

Van tafel tot krijtbord tot wijnrek

Globaal onderzoek heeft uitgewezen dat 8 op 10 mensen een LACK tafeltje van IKEA in huis hebben. Dat van het onderzoek is gelogen maar je moet wel gek zijn om niet zo’n tafeltje in huis te hebben. Het is één van de weinige dingen die al jaren dezelfde prijs heeft: 4,99 euro. En je kan er duizenden dingen mee doen.

Met twee haakjes aan de achterkant en wat krijtverf heb je meteen een memobord:

Foto: ikeahackers.net

Als je alleen gaat wonen, zou één van de eerste dingen op je wishlist een wijnrek moeten zijn.

Heb je zelf nog een hippe IKEA hack toe te voegen of heb je misschien al een IKEA hack in je woning staan? Deel het dan met ons via onze Facebookpagina!

15/09/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?