Welkom in de urban jungle: wonen tussen de kamerplanten

Welkom in de urban jungle: wonen in het groen

Binnenshuis tuinieren wordt steeds populairder. Meer en meer jonge mensen (de zogenaamde millennials) cultiveren hun groene vingers, waarbij ze hun huis omtoveren tot een ware urban jungle. Waar komt die trend vandaan?

Van grijs naar groen

Welkom in de urban jungle: wonen in het groenEen belangrijke reden voor de populariteit van kamerplanten bij jonge mensen is dat ze steeds vaker en langer in de grijze stad blijven wonen, vaak zonder tuin of terras. In plaats van in het park te gaan zitten, halen ze het groen naar binnen in de vorm van een hele verzameling kamerplanten. De luchtzuiverende kwaliteiten van sommige planten spelen daarbij zeker een rol. De lepelplant staat er bijvoorbeeld om bekend dat hij zorgt voor schonere en frissere lucht in huis. Ook kan een groene omgeving een welkome afwisseling zijn voor het drukke stadsleven.

Verzorgingsinstinct

De tweede reden hangt eigenlijk sterk samen met die hierboven: als je nog in een klein appartement in de stad woont, is het moeilijk om huisdieren te nemen. Vaak mag het niet van de huisbaas of er is gewoonweg geen ruimte voor. Om toch wat leven in huis te halen en misschien ook om toch nog ergens voor te kunnen zorgen, schaffen veel mensen kamerplanten aan. Planten zijn nog eens stiller en minder veeleisend dan dieren ook! En wanneer de millennials toch een huisdier willen, hebben ze zich al wat kunnen oefenen in verantwoordelijkheid dankzij de kamerplantverzorging.

Kamerplanten scoren op sociale media

Niet alleen dat, jonge mensen gebruiken natuurlijk graag sociale media. En wat levert een mooier plaatje op dan een huis vol groen? Op Instagram vind je zelfs hashtags als #SansevieriaSunday en #PlantShelfie. Als je zin hebt in inspiratie, bezoek dan bijvoorbeeld eens de populaire accounts @urbanjungleblog, @houseplantjournal of @haarkon_. Binnen de kortste keren verlang je zelf naar een jungalow.

06/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?