Unieke woonaccessoires: 4 originele tips voor een gezellig interieur

woonaccessoires in leefruimte

Je interieur wordt pas echt een gezellige thuis als je er leuke woonaccessoires aan toevoegt. Maar welke decoratiestukken moet jij in godsnaam kiezen?! Dankzij deze vier originele tips laat jij op een unieke manier je hobby’s en herinneringen terugkomen in je woonkamer. Het moeten niet altijd kussens en kaarsjes te zijn, toch? ;-)

Zeg het met boeken

Ben je een boekenliefhebber? Laat je favoriete boeken dan zeker opvallen! Verstop ze dus niet in de kast, tenzij je voor een originele boekenkast kiest natuurlijk. Leg ze liever op bijvoorbeeld je salontafel of bijzettafeltje. Zeker als je er kleine stapeltjes van ongeveer drie boeken van maakt, heb je een leuk decoratiestuk. Of wat dacht je ervan om je lievelingsboek in een standaard te zetten?!

boekenstapel als woonaccessoires
Boeken met een originele, kleurrijke of net strakke kaft sieren je interieur.

Kies wel zeker boeken met een leuke kaft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan boeken over architectuur, moderne kunst of toffe restaurantjes. Sommige uitgeverijen, zoals Taschen, zijn zelfs gespecialiseerd in (bijna) unieke exemplaren. Die zijn niet goedkoop, maar wel een hele investering: jaar na jaar is je boek meer waard! Eerst is het dus een prachtig decoratiestuk, later verdien je er nog wat geld aan ook.

Foto’s als unieke woonaccessoires

Een van de eerste dingen waar je waarschijnlijk zelf aan dacht, zijn foto’s! Foto’s in lijstjes, tientallen kaders op je bijzettafel, persoonlijke (vakantie)foto’s in de vitrinekast … het zijn echte eyecatchers. Bovendien is het ook nog eens de perfecte conversatiestarter wanneer er vrienden of familieleden op bezoek komen.

fotomuur met verschillende frames
Dankzij een fotomuur geef jij een unieke, sfeervolle en persoonlijke touch aan je interieur.

Je kiest natuurlijk zelf voor welk effect je gaat. Graag een strakke eenheid? Dan ga je voor dezelfde fotolijsten. Mag het wat speelser, dan hebben de kaders net allemaal verschillende formaten, net zoals op de foto hierboven.

Word warm van de kunst in huis

Kunst is waardevol, waardevast én voor altijd. Maar kunst heeft natuurlijk ook zijn prijs. Gelukkig zijn er zeefdrukken en sculpturen die voor een redelijke prijs worden aangeboden, zoals bij De Bommel Meubelen: de ideale woonaccessoires dus. Het belangrijkste wanneer je een schilderij of ander kunstwerk kiest? Dat je het mooi vindt! Beleggen kun je altijd op een andere manier doen: jij moet helemaal warm worden van de kunst die in jouw interieur staat.

schilderij in moderne, gezellige woonkamer
Dit schilderij – in de stijl van Mondriaan – is het ideale decoratiestuk in deze gezellige leefruimte.

Oude spullen worden nieuwe woonaccessoires

Vintage is weer helemaal hip. Het past dus ook zeker in je decoratie, zelfs al heb je een modern interieur! Heb je nog ergens oud blikken speelgoed of wat leuke dinky toys autootjes liggen? Zet die dan zeker op tafel of zelfs op de grond. En geen zorgen: je hoeft die woonaccessoires heus niet op te knappen, integendeel. Ze hebben net meer charme als je ze in hun originele, oude staat laat.

vintage radio op bureau
Een oude, vintage radio als accessoire in huis? Yes please!

Maar je kunt het natuurlijk ook grootser bekijken. Ben jij bijvoorbeeld een fervent sporter? Hang je fiets dan aan de muur in de woonkamer! Een schrijver zet dan weer een oude typemachine op de dressoir en een basketter hangt een ring op zijn/haar slaapkamer. Opties genoeg! Welk origineel accessoire heb jij in je interieur gezet?

17/11/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?