Stairway to heaven: je trap zandstralen

moderne houten trap

Is je houten trap toe aan een make-over, maar investeer je liever niet in een dure traprenovatie? Herstel je trap dan in z’n oude glorie door hem te laten zandstralen. Verf, vernis en vuil verdwijnen als sneeuw voor de zon, zodat het authentieke hout weer zichtbaar wordt. Je trap ziet er als nieuw uit, zonder dat jij je blauw hoeft te betalen!

Een efficiënte en budgetvriendelijke schuurbeurt

Je trap zandstralen kun je vergelijken met een stevige schuurbeurt. Wat gebeurt er precies? Zandkorreltjes worden onder grote druk op de trap gespoten. Zo bereiken ze elk hoekje, kantje en gaatje en verwijderen ze alle verf en al het vuil. Veel sneller en efficiënter dan de hele trap met een schuurpapiertje te behandelen! Klaar met zandstralen? Dan verschijnt dat authentieke, onbehandelde hout opnieuw. Het ideale vertrekpunt voor eender welke verdere afwerking. En je betaalt je niet blauw: je trap zandstralen kost ongeveer €30-€40/m2. Ontvang hier gratis en vrijblijvende offertes.

Opgelet: je kunt alleen hard hout zandstralen, zacht hout niet.

Je trap zandstralen in maximum 2 dagen

Hoeveel tijd je moet incalculeren voor je trap klaar is? Reken op zo’n 1 à 2 werkdagen. De eerste dag wordt je traphal voorbereid. Tijdens het zandstralen komt er namelijk veel stof vrij. Om te vermijden dat je je hele huis achteraf moet poetsen, wordt alles zorgvuldig afgeplakt. Ook meubels verplaats je naar een andere ruimte. Kortom: een goede voorbereiding is alles! Tijdens de tweede dag is het tijd voor het echte werk: een professionele firma doet hier maximum 1 dag over. En laat je trap weer als nieuw achter, zoals deze voor-en-na-foto bewijst!.

trap zandstralen: voor
Trap vòòr en na die gezandstraald werd. Foto door Zandstralen & schilderwerken Vleminckx Emanuel.
Trap zandstralen: na

De afwerking: vernissen, oliën of schilderen?

houten trap, lichte kleur
Met de juiste nabehandeling, schittert je trap als nooit tevoren!

En wat na het zandstralen? Dat is net het leuke: de opties liggen nog volledig open! Wil je graag die authentieke houtlook bewaren? Dan is je hout behandelen met vernis of olie voldoende. Zo blijft de houtstructuur zichtbaar & tegelijkertijd bescherm jij je trap tegen krassen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je trap in een leuke kleur te schilderen! Van stoer grijs of een felle kleur tot leuke patroontjes, alles kan!


14/02/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

FS
Frederique Steenen

Bedankt voor je informatie en tips, fijn! :)

  HH
  Hanne Homeproved

  Bedankt voor je reactie, Frederique! Hopelijk kun je iets met de informatie ;-).

  Groetjes,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project