Glazen trappen: een exclusieve eyecatcher

De trap: niet langer weggedoken in de inkomhal, maar als deel van het interieur in de woonkamer. Trappen bestaan tegenwoordig in alle vormen, maten en kleuren. De glazen trap wordt steeds populairder door zijn exclusief karakter. Bovendien geeft deze eyecatcher een uniek en hedendaags effect aan je interieur.

De glazen trap: een bron van licht

Niet alleen oogt een glazen trap chic, elegant en hedendaags, een glazen trap creëert ook een ruimtelijk gevoel. Omdat glas lichtdoorlatend is, creëert het grote open volumes die daglicht doorlaten. Op deze manier is de glazen trap dus ook een bron van licht, wat het ook mogelijk maakt om te spelen met licht. Ook leuk is om led-verlichting in de traptredes te plaatsen.

De grote voordelen van glas

Glas is vormvast bij verschillende temperaturen; het gaat dus niet uitzetten of krimpen door warmte of koude. Glas isbovendien  krasvast, dus geen schrik om een kras te maken met je schoenen. Daarnaast is glas verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes waardoor elk soort glazen trap mogelijk wordt. Ten slotte is glas onbeperkt verkrijgbaar wat het een milieuvriendelijke investering maakt.

Is een glazen trap veilig?

Een glazen trap is even veilig als een gewone trap. Glas heeft een grote buig-breek sterkte waardoor glasbreuk bijna onmogelijk wordt. Bovendien is het glas door de gelaagde veiligheidsbeglazing stabiel bij breuk. Dit wil zeggen dat alle scherven door de beschermlaag bij elkaar worden gehouden. Niemand zal zich dus bezeren aan de trede. Bovendien is het ook mogelijk om een antisliplaag te laten aanbrengen op de glazen traptredes. Op die manier vermijd je uitglijden.

Heb jij een glazen trap thuis en ben je er tevreden over? Vertel onze fans waarom wel of niet op de Homeproved Facebookpagina!

 

12/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?