4 tips voor de ideale werkplek: zo werk jij productief op kantoor

ruim bureau

Een kantoor inrichten lijkt een gemakkelijke klus, maar jammer genoeg is het tegendeel waar. Het is meer dan simpelweg een bureau, stoel en archiefkast in de ruimte plaatsen! Hoe jij ervoor zorgt dat je een hele dag door productief bent? Je ontdekt het in dit artikel.

Pssst: onderstaande tips gelden zowel voor je werkplek als voor je thuiskantoor!

Zorg voor voldoende daglicht

Het allerbelangrijkste in een kantoor? Voldoende natuurlijk daglicht! Dat zorgt voor extra vitamine D en geeft dus heel wat meer energie en productiviteit. Zorg er daarom ook voor dat je zo veel mogelijk bureau’s naar buiten oriënteert. Bovendien lijkt het kantoor zo ook groter!

vrouw aan het werk in bureau
Dankzij het natuurlijke daglicht ben je heel wat productiever.

Voor die donkere winterdagen is de juiste ledverlichting ook van groot belang. Zorg voor genoeg wit licht aan het plafond en uiteraard kan een bureaulamp ook niet ontbreken.

Zorg voor lichte kleuren

Daarover zijn we het ongetwijfeld eens: we willen allemaal een lekker licht kantoor! Donkere kleuren maken een ruimte kleiner, wat ook een rem is op je creativiteit. Door je kantoor open te houden, blijft ook je brein helemaal open.

wit licht kantoor
Is het niet mogelijk om te zorgen voor veel natuurlijk daglicht? Zorg dan voor voldoende wit licht.

Hoe je zorgt voor een licht bureau? Denk eerst en vooral natuurlijk aan witte muren: dat reflecteert het licht en zorgt voor een frisse uitstraling. Door te zorgen voor wat leuke planten en bloemen, krijg jij meteen wat extra kleur en vrolijkheid op kantoor.

Zorg voor zo veel mogelijk plek

Natuurlijk moet er ook plek genoeg zijn. Ten eerste zorg je voor een groot bureau: al dat papierwerk kan heel wat plaats innemen! Wat de opbergruimte betreft: kies zeker voor grote, verticale kasten waarin elk item zijn eigen plek heeft. Zo vind je alles gemakkelijk terug.

ruim kantoor
Een ruim kantoor is van cruciaal belang.

Zorg voor een degelijke bureaustoel

Een goede stoel is van cruciaal belang. Urenlang in dezelfde houding zitten, is immers slecht voor je rug en nek. Zorg dus voor een kwalitatieve bureaustoel die in hoogte versteld kan worden.

bureaustoel zwart
Een bureaustoel die verstelbaar is in hoogte en een goede rugleuning heeft, is onmisbaar.
03/04/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?